základní skupiny - skupina B, 1. kolo
06.06.2013 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Španělé splnili povinnost a proti Rusku zapisují důležité body

Hodně velké trápení si na úvod mládežnického Eura prožil jeden z největších favoritů ze Španělska, které se proti debutujícím Rusům dlouho nemohlo prosadit, až ho nakonec vysvobodil střídající Álvaro Morata.

Obhájci konečného prvenství začali podle očekávání vysokým procentem držení míče na svých kopačkách, ale k ohrožení soupeřovy branky se ne a ne proklestit. Aktivní defenziva Rusů zaváhala až po deseti minutách, kdy využil momentu překvapení Montoya, jenž si naběhl do pokutového území, ovšem poté nedokázal usměrnit mičudu ke vzdálenější tyči! Hned po rohu hlavičkoval pro změnu barcelonský spoluhráč Bartha, rovněž však bez kladného výsledku.

A do třetice o sobě dal vědět člen prvního týmu Barcelony, konkrétně to byl Thiago Alcântara, který se postavil k přímému volnému kopu z velké dálky a Zabolotnyj měl rázem u své pravé tyče plné ruce i nohy práce! O chvíli později to ještě neúspěšně zkoušel zpoza šestnáctky Muniain. To ale bylo na dlouhou dobu od svěřenců Julena Lopetegiho všechno a Rusové bez větších problémů drželi remízu.

To už nemuselo platit po zaváhání Čičerina, ovšem Tello, další z členů barcelonské kliky, nedokázal zacílit do prostoru ohraničeného třemi tyčemi. Vzápětí mohl po efektním zpracování na prsa z ničeho nic trestat Jakovlev, lehce vystoupivšího de Geu však nepřekvapil, když kulatý nesmysl od jeho kopaček postrádal to nejdůležitější - přesnost. I přes nepříliš záživnou podívanou se poloprázdný stadion bavil a k vidění byla dokonce mexická vlna. Ještě před odchodem do kabin Španělsko dvakrát zahrozilo, ale Rodrigo hlavičkoval po standardce nepřesně a dělovku Illarrmendiho si Zabolotnyj pohlídal!

Ve stejném akordu se začalo i po změně stran. O míče se konečně začal hlásit také během prvních čtyřiceti pěti minut takřka neviditelný Isco a na hře Španělů to bylo okamžitě znát. Právě vycházející hvězda Málagy našla povedeným centrem hlavu Rodriga, ten však z vyložené pozice hlavou branku trestuhodně nenašel! A totožná spolupráce se o dvě minuty později opakovala, ale na konečném výsledku jsme změnu nezaznamenali a nadále se tak pokračovalo bez branek.

Následně tradiční fotbalový velikán přeřadil na nižší rychlostní stupeň a k vidění byl nejvíce ze všeho boj uprostřed pole. To se změnilo až po hodině hry, kdy Thiago Alcântara oslovil rozběhnutého Tella, jeho střela však mířila jen do nachystaného strážce hostující svatyně. Rozhýbat matnou španělskou ofenzivu pomohl čerstvý Álvaro Morata (nahradil Ikera Muniaina), jenž se mohl krátce po svém nástupu dokonce zapsat do střelecké listiny, hlavou ale z bezprostřední blízkosti zacílil nad břevno ruské svatyně! Ten samý hráč pro změnu neuspěl ani přízemním pokusem.

Osm minut před koncem řádné hrací doby už se však ofenzivní hráč madridského Realu dočkal, když ho na přední tyči našel balón ze standardky Thiaga Alcântary a Morata už bez větších problémů otevřel skóre - 1:0! Odchovanec městského rivala Atlética mohl ještě přidat pojistku, ovšem z těžkého úhlu nedokázal vstříc vystoupivšímu strážci ruské branky zamířit přesně!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (9)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
HullCity

Drsná skupina pro Rusy!Snad nedostanou hned v 1.zápase...

Reagovat
Ed_Hazard

vieme zostavy?

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Morata, gol

Reagovat
smazaný uživatel

solidní jména tam mají ti španělé, ale psali, že tam bude nakonec i deulofeu ne?? to byl jen na tribuně nebo co????

Reagovat
GarethBaleCZ

Ten myslím jede na MSU17, které začíná zanedlouho

Reagovat
smazaný uživatel

Ide na MSU20 v Turecku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele