základní skupiny - skupina A, 1. kolo
05.06.2013 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Anglie "21" - Itálie "21" 0:1

Pozdravy dosti zvláštního rázu si vyměnily oba výběry na Bloomfield Stadium. Jak na jedné, tak na druhé straně se totiž během úvodní čtvrthodiny stihla narodit chybka v rozehrávce, přičemž jednu trestal Wickham jen slabou koncovkou a tu druhou ještě sám stihl napravit viník Clyne. Mezitím snad už akorát Immobile nepřesně zakončoval bleskový italský tah vpřed; jinak nešlo o bůhvíjak záživné entrée dvou sledovaných týmů.

Tak jako tak nicméně platilo, že se fotbalověji jevili modří; což zůstalo pravidlem až do závěrečného hvizdu. Pro názornou demonstraci brzy Donati z pravé strany vyslal do vápna jedovatý centr, který po nepatrné prodlužce doputoval až pod kopačky nepřesně pálícího Insigneho. A neposedný křídelník Neapole se znovu předvedl hned záhy, když si umně narazil s Verrattim a pak mu jen těsně nevyšel obstřel Butlanda.

Angličané mezitím neomylně zalézali níž a níž, postupem času nechali hrát prakticky jenom soupeře. A přitom vzadu ukazovali pěkné dírky, to ne že ne; jako kupříkladu ve 39. minutě, kdy se po Robinsonových nůžkách na Florenziho jistě dala pískat penalta.

Italské dílo zklamání potom Angličané hodlali dokonat ihned po přestávce, také oni ale narazili u pána s píšťalkou. Ve 48. minutě oba stopeři Albionu rozpačitě, ale funkčně zakombinovali po Shelveyho rohovém kopu a teprve po chvilce radování postřehli, že jejich snaha byla přísně anulována kvůli Caulkerově faulu. Dawson tak na gólově bohatý kvalifikační cyklus prozatím nenavázal.

A tudíž v honbě za góly mohli dále pokračovat obecně aktivnější, ale také zbrklejší Italové. Borini potom z úhlu po Butlandově zpackané rozehrávce netrefil, přičemž krátce před ním rovněž v těžké pozici neuspěl Florenzi.

Squadra Azzurra se tím pádem dočkala až deset minut před koncem a po další "křivdě". Tentokrát každopádně rozhodčí Gautier správně vyhnal Clyneův žlutý faul na hranu vápna - a navíc sami Italové nemuseli dlouho naříkat. Nezadržitelný Insigne se totiž přeci jen dočkal odměny za svou aktivitu, když překrásně zakroutil míč k bližší tyči.

O to samé se v poslední vteřině nastavení pokoušel na druhé straně také Henderson, na něm si už ale smlsl brankář Bardi. Italové tak zcela po zásluze urvali důležité tři body.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Italia!!!

Reagovat
hradec

Dva favoriti TIP: Anglie 2:2 Itálie

Reagovat
hradec

Dva favoriti TIP: Anglie 2:2 Itálie

Reagovat
hradec

Tipy na sestavu: Anglie- Butland, Clyne, Caulker, Dawson, Rose, Henderson, Chalobah, Ince, Shelvey, Zaha; Wickham HVĚZDA TÝMU: Wilfred Zaha (Man Utd)

Itálie- Bardi, Donati, Bianchetti, Capuano Biraghi, Florenzi, Verratti, Marrone, insigne, Immobile Gabbiadini HVĚZDA TÝMU: Marco Verratti (PSG)

Reagovat
Largo

Žádná z českých televizí, co?

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 gól z penalty :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele