základní skupiny - skupina B, 2. kolo
15.06.2011 20:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
MCH Arena, Herning

Reportáž

Ukrajina - Anglie 0:0, Češi dál na postupové pozici

V duelu Ukrajiny a Anglie branka nepadla, oba týmy tak před posledním hracím kolem zůstávají na nepostupových příčkách skupiny B. První poločas jasně patřil Ukrajině, po přestávce se karta obrátila, jenže Albionu to na výhru nestačilo.

Nejaktivnějším hráčem na hřišti byl hned od úvodního hvizdu Ukrajinec Konopljanka, ve třetí minutě ale pálil nad. Ve dvanácté už prostor mezi třemi tyčemi trefil, Fielding míč vyrazil k dobíhajícímu Bilyjovi, toho ale na poslední chvíli odstavil Bertrand.

Hrálo se převážně mezi šestnáctkami, výrazně nebezpečnější ale byli Ukrajinci. Jedinou šanci na ohrožení branky znamenaly dalekonosné rány, jednu takovou vyslal na Fieldinga Rakyckyj, jeho volný přímý kop však nakonec skončil mimo. Ve třiatřicáté minutě na sebe poprvé výrazně upozornili Angličané, další střelu z dálky vyslal Sturridge a za již překonaného Kanibolockyje naštěstí pro Ukrajinu zaskočilo břevno!

Hodně nezáživný první poločas utkání mezi Ukrajinou a Anglií tedy skončil 0:0, v podstatě ani nemohl dopadnout jinak. Vyložená šance k vidění nebyla, oba týmy se dopouštěly velkého množství nepřesností.

Těsně po přestávce točil rohový kop přímo do brány Sturridge, Kanobolockyj se však nenechal zaskočit a míč vyboxoval. V padesáté čtvrté minutě si na dlouhý nákop Jonese naběhl Welbeck a řítil se úplně sám na ukrajinskou branku, zezadu na něj ovšem dotíral Rakyckyj a útočníka Manchesteru United natolik rozhodil, až branku minul.

Albion ve druhé půli převzal iniciativu a byl to on, kdo diktoval tempo hry. Na Sturridgův centr nejlépe vyskočil Jones, z těžkého úhlu ale přestřelil. V šedesáté osmé minutě mohl z ničeho nic udeřit na druhé straně Harmaš, Fielding ho ale vychytal.

Šestnáct minut před koncem si na Butkův centr naskočil střídající Zozulja, avšak ani on prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Stejný problém pak potkal také Sinclaira a Jarmolenka, a tak to vypadalo, že utkání skončí bezgólovou remízou.

Změnit to ale mohl dvaaosmdesáté minutě znovu Zozulja, jenž využil podklouznutí Jonese a ocitl se v největší šanci Ukrajinců v utkání, jenže Fieldinga nepřekonal. V závěru zápasu se oba týmy konečně odpoutaly od úporného bránění a zbytečného respektu, dobře pálil z hranice šestnáctky Lansbury, míči však dodal opačnou rotaci, a tak netrefil.

Čtyři minuty před koncem nejprve z velké dálky skvěle pálil Sturridge, Kanibolockyj vytěsnil míč na roh. Z něj přišla další šance Anglie, po Lansburyho centru hlavičkoval Welbeck a ukrajinský brankář musel vytasil další perfektní zákrok. Ukrajině tak zachránil alespoň bod a podržel šance na postup. Oba celky mají před posledním kolem jasno - výhra pro ně znamená semifinále, jinak končí. Remíza hraje do karet také českému týmu, pokud Španělé potvrdí roli favorita a neprohrají s Ukrajinou, stačí nám k postupu uhrát s Anglií bod.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (969)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele