7. kolo
01.10.2023 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Lille (© AFP)

Setkání s Lille skončilo pro Le Havre znovu neslavně. "Dogy" brankami orámovaly přestávku

Lille ovládlo duel sedmého kola Ligue 1 proti domácímu Le Havru, který porazilo 2:0. Klub z Normandie, jenž ze zápasů s "Dogami" získal v pěti utkáních v tomto století jediný bod, doplatil na nevydařenou pasáž kolem poločasové přestávky, kdy dvakrát inkasoval. Nejprve se ve 40. minutě prosadil premiérově v ligové sezoně Edon Zhegrova a zmar nováčka soutěže dokonal krátce po změně stran vlastním gólem Yoann Salmier.

Le Havre se stále nacházelo na dostřel evropským pohárům poté, co se 14 let snažilo dostat do první ligy. Naposledy, když domácí uspěli v zápase s Lille, ještě nebyl jejich nejlepší střelec aktuální sezony Nabil Alioui ani na světě. Naopak letošní účastník Konferenční ligy paběrkoval ve středu tabulky, čemuž příliš nepomohla prohra 1:2 v zápase s Reims.

"Dogy" měly v úvodu klání více ze hry a balon soupeři půjčovaly spíše sporadicky. Bylo jim to ale málo platné, protože vypracovat si vyloženou šanci jim činilo potíže, čemuž napomáhala i zodpovědná defenzivní hra v podání domácího celku. Ta byla stoprocentní až do 40. minuty. Krátce před pauzou totiž zamotal míč mezi nohama obránců Le Havre Zhegrova, který svou akci zakončil parádní střelou do levého horního rohu, a zajistil tak týmu ze severu Francie poločasové vedení.

Jen pár minut po změně stran se kosovský reprezentant zhostil role nahrávače. Krásným přetaženým centrem našel ve vápně Ivana Cavaleira, jenž neméně povedeným zakončením z prvního dotyku poslal balon s přispěním teče nešťastníka Salmiera pod horní tyč. Tým z Normandie neskládal zbraně, ale vše nasvědčovalo tomu, že čtyřnásobný francouzský šampion pro něj byl zkrátka příliš velké sousto. Svěřenci trenéra Paula Fonsecy totiž spolehlivě odvraceli veškeré nebezpečí a žádné drama ke konci nedovolili.

Le Havre tak po čtyřech zápasech bez prohry odešlo bez bodů. Naopak Lille po devíti neúspěšných výjezdech naplno zabodovalo, což si bude moci zopakovat 8. října na půdě Lens. Domácí ve stejný den vyzvou Marseille.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele