6. kolo
24.09.2023 15:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Le Havre (© AFP)

Le Havre zaskočilo Clermont drtivým nástupem. Na gólové okamžiky si vzpomněl Bayo

Fotbalisté Le Havre vyhráli v šestém kole Ligue 1 na vlastním hřišti nad Clermontem 2:1. Domácí nakročili k tříbodovému zisku poměrně brzy, když už v sedmé minutě vedli po brankách Nabila Aliouiho a Mohameda Baya o dva góly. Pro druhého jmenovaného to byl zvlášť důležitý moment vzpruhy, neboť 25letý útočník se trefil v nejvyšší francouzské soutěži po více než půl roce.

Fanoušci týmu z města ležícího na pravém břehu řeky Seiny, při němž tato francouzská řeka ústí do moře, byli před zápasem vedeném teprve 30letým Mathieum Vernicem plní optimismu. Vítěz posledního ročníku Ligue 2 totiž v pěti odehraných kolech prohrál jen jednou, za sebou už přitom měl duely z Rennes či Lyonu. Clermont naopak po veleúspěšné minulé sezoně výrazně zaostával a krčil se se ziskem jediného bodu na předposlední příčce tabulky.

Domácí do zápasu vstoupili brzkým gólem, když si Alioui ve čtvrté minutě dobře poradil s milimetrovým pasem Josué Casimira a z bezprostřední blízkosti nedal Morymu Diawovi šanci. Senegalský brankář vytahoval míč ze sítě podruhé jen o tři minuty později. Bayo dostal krásnou přihrávku do vápna a prosadil se razantní střelou na zadní tyč. Snížit mohl po špatně odvráceném centru Yohann Magnin, jeho slabá rána ale nenadělala brankáři žádné potíže. Před koncem poločasu dokázal snížit na 2:1 Cheick Oumar Konaté, když si našel propadlý míč ve vápně a tvrdou střelou propálil brankáře Arthura Desmase.

V druhém poločase zápas výrazně ztratil na tempu a pohledných akcích. Le Havre si vytvořilo dobrou příležitost v 68. minutě, když Bayo střílel nebezpečně po zemi k pravé tyči, Diaw ale skvělým zákrokem nepustil míč za svá záda. V 77. minutě Clermont požadoval penaltu za hru rukou ve vápně, celý incident se ale stal ještě před domácí šestnáctkou, hosté tak zahrávali přímý kop. Toho se ujal Muhammed Cham a tvrdou ranou trefil pouze břevno. V nastavení byl tým ze středu Francie blízko srovnání, do cesty se však obětavým zákrokem postavil jeden z obránců a zblokoval pokus mířící na branku.

Premiérové střetnutí těchto soupeřů na prvoligové půdě tak skončilo výhrou Le Havru. To v příštím kole 1. října přivítá Lille, na hřiště Clermontu tentýž den zavítá PSG.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele