15. kolo
10.12.2023 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lucas Chevalier (© AFP)

Vítězná šňůra Lille se zastavila v Clermontu. Dogy na hřišti soupeře uhrály tradiční výsledek

Fotbalisté Lille v 15. kole Ligue 1 překvapivě remizovali na půdě Clermontu 0:0. Duel nejhorší ofenzivy s druhou nejlepší obranou se nesl v duchu minima šancí na obou stranách, což stejně jako v posledním vzájemném střetnutí vyústilo v bezgólový výsledek. Tým ze středu Francie tak ve vyrovnaném zápase navázal na vzestup formy z posledních utkání a pomalu se odpoutává ode dna tabulky, Dogy naopak zůstaly již ve 14. zápase po sobě neporaženy, po třech soutěžních výhrách to však pro ně byla ztráta. Zároveň to byla již jejich šestá remíza na hřišti soupeře z 11 duelů letošní sezony.

V kádru Clermontu zavládla pro prohře 0:3 s Brestem ještě větší nervozita. Svěřenci nejdéle sloužícího trenéra v Ligue 1 Pascala Gastiena se totiž postupně propadli až na předposlední příčku. Celek z francouzského středohoří navíc nečekala proti čtvrtému Lille jednoduchá procházka. Dogy v posledních šesti ligových utkáních udržely hned pětkrát čisté konto, což pro nejhorší ofenzivu soutěže vypadalo jako nepřekonatelná bariéra.

A to hráči Les Lanciers poznávali hned od úvodních minut. Domácí s míčem sice kombinovali více, při snaze překonat soupeřovu obranu pomocí dlouhých nákopů ale naráželi na odpor hostů. To samé ovšem platilo i pro centry Lille, které především z kopačky Edona Zhegrova končily na hlavách obránců. Jediná hrozba v první půli tak přišla po střelách zpoza vápna. Nejdříve musel zasahovat proti střele hostujícího Angela Gomese gólman Mory Diaw, po půlhodině hry potom pálil přímo do brankáře Habib Keïta.

Krátce po pauze přišly na obou stranách na poměry utkání nebezpečné příležitosti. Nejdříve dalším pokusem za hranicí vápna pálil těsně vedle Nabil Bentaleb a krátce nato z ostrého úhlu orazítkoval tyč domácí Jim Allevinah. S přesně mířeným zakončením přispěchal syn trenéra Clermontu Johan Gastien, jeho střelu do pravé části branky ale vytěsnil gólman. Poslední šanci úspěšně vychytal Lucas Chevalier, když předvedl reflexivní zákrok proti hlavičce Bilala Boutobby.

Clermont tak vybojoval s Lille cennou remízu. O další bodový zisk zabojuje 17. prosince na půdě Marseille. Dogy se ve stejný den představí před vlastními fanoušky v náročném duelu s PSG.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Fikus19

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele