26. kolo
17.03.2024 15:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Muhammed Cham (© AFP)

Clermont neřekl v záchranářském boji poslední slovo, Le Havre brzkou přesilovku nevyužil

Clermont porazil ve 26. kole nejvyšší francouzské soutěže na své půdě Le Havre 2:1. Velký podíl měl na výhře posledního týmu tabulky, který hrál už od 30. minuty bez vyloučeného Elbasana Rashaniho, rakouský záložník Muhammed Cham. Nejlepší střelec svého celku nejprve ve 12. minutě pálil přesně na zadní tyč a v nastaveném čase první půle proměnil penaltu. Les Lanciers se tak přiblížili záchraně, na kterou ztrácejí už jen pět bodů. K sestupovému pásmu naopak začal nebezpečně rychle padat nováček z Normandie.

Hráči Clermontu potvrdili obrovskou herní krizi v minulém kole, ve kterém padli na půdě Mét 0:1. Pro Les Lanciers byl předchozí zápas klíčový, jelikož se nacházeli na poslední příčce v tabulce právě za Les Grenats. Prohrou se ovšem jejich propast na záchranu navýšila již na kritických osm bodů. Le Havre také nemohl být v rámci boje o udržení se v naprostém klidu, sebevědomí mu však dodala poslední výhra nad Toulouse.

Le Havre dostal v samotném začátku svého soupeře pod tlak a byla z toho obrovská šance v deváté minutě. Mohamed Bayo se po chytré přihrávce dostal před obránce, ale jeho jesličky brankáři zastavila pravá tyč. Rčení nedáš, dostaneš se potvrdilo po třech minutách, když Muhammed Cham ve vápně mířil svou levačkou přesně do pravého dolního rohu branky. Komplikace přinesl pro domácí ve 30. minutě Elbasan Rashani, který za svůj nevybíravý zákrok a následné poznámky k rozhodčímu obdržel dvě žluté karty. Fotbalovou parádu ukázal svým sólem přes tři hráče zakončeným šajtlí na vzdálenější tyč v nastaveném čase prvního poločasu Andre Ayew. Radost hostujícího celku však netrvala dlouho, neboť o chvíli později proměnil penaltu na druhé straně Cham.

Tým ze středu Francie držel těsné vedení, avšak dokázal si vypracovat další šance. Do jedné z nich se dostal v 59. minutě Alan Virginius a proměnil, ovšem branka neplatila z důvodu ofsajdového postavení. Početní výhodu hostí ukončil Oussama Targhalline svou druhou žlutou kartou v zápase. Domácí znovu vstřelili pojišťovací gól, ten byl ovšem v 81. minutě opět odvolán z důvodu postrčení míče rukou. Spasitelem Le Club Doyen se mohl stát Steve Ngoura, jeho volej ale skončila na tyčce.

Clermont tak důležitý domácí zápas zvládl a získal tři body. Oba celky svedou další ligový zápas 31. března. Les Lanciers se utkají s Toulouse, klub z Normandie změří síly s Montpellierem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele