6. kolo
18.09.2021 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Przemyslaw Frankowski (© AFP)

RC Lens udolalo v "Derby du Nord" mistrovské Lille gólem Frankowskiho

Další nepovedené utkání mají za sebou obhájci titulu z Lille, kteří prohráli bitvu o sever Francie s konkurenčním RC Lens. Výhru "Sang et Or" zařídil čtvrthodinu před koncem polský záložník Przemyslaw Frankowski.
Pro Lille a zejména jejího trenéra Jocelyna Gourvenneca to není dobrá zpráva. Tlak na nástupce úspěšného Christophera Galtiera ještě více vzroste a především se krize mistrovského celku prohlubuje.

Ačkoliv šlo o severofrancouzské derby, žádná hitparáda se na hřišti nekonala. Zápas byl z obou stran poměrně opatrný a jediná větší šance se naskytla až před koncem prvního poločasu. Florian Sotoca se odhodlal vypálit, ale brankář Grbić předvedl dobrý zákrok.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. Oba trenéři zatím ponechali stejné zahajovací jedenáctky a poprvé až po hodině hry vystřídal trenér Gourvennec. Příchod Timothyho Weaha měl zvýšit ofenzivní snažení, ale to se nepodařilo. Utkání rozhodl jediný okamžik ze 74. minuty. Gaël Kakuta přihrál Przemyslawu Frankowskimu a ten střelou ke vzdálenější tyči překonal gólmana Grbiće.

O šest minut později se Lensu podařilo znovu skórovat, ale tentokrát sudí Millot branku kvůli ofsajdu neuznal. Dogám nepomohlo ani čtyřminutové nastavení, jeho ofenzíva se proti Lensu nedokázala vůbec prosadit. Nutno podotknout, že domácí dobře bránili, ale přeci jenom se od obhájců prvenství čekal mnohem lepší výkon.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele