29. kolo
19.03.2022 17:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Kevin Danso (© AFP)

Lens si podle očekávání v rámci 29. kola poradilo s Clermontem

Racing sice v posledních týdnech nepředváděl zrovna přesvědčivé výkony, nicméně po dvanácté porážce má pohárové pozici stále na dosah. Les Lanciers se naopak opět o kousek přiblížili sestupovému pásmu.

V úvodních minutách byli sice aktivnější domácí, jenže do vedení šli hosté. Zařídil ho v 9. minutě Elbasan Rashani, když mu na zadní tyč posunul balon Mohamed Bayo. Zakončení z bezprostřední blízkosti pak bylo pro kosovského reprezentanta povinností - 0:1. Už za čtyři minutky mohli Haiseho svěřenci vyrovnat.

Jonathan Clauss ale netrefil a střela Cheicka Doucourého mířila akorát do Djocovy náruče. Po dvaceti minutách hry se k míči dostal Przemyslaw Frankowski a ke škodě většiny z šestatřiceti tisícovek diváků na Stade Bollaert-Delelis mířil nad. Po půl hodině zkusil štěstí Lucas Da Cunha. A kdo ví, jak by to dopadlo, nebýt bloku Massadia Haïdary. David Costa se pak odhodlal k překvapivé střele z úhlu, nicméně muž v rukavicích se překonat nenechal.

To platilo až do devětatřicáté minuty. V ní bleskově zareagoval Kevin Danso a šajtlí pravé nohy dopravil kulatý předmět k pravé tyči - 1:1. Fotbalisté hájící barvy severofrancouzského klubu zatoužili jít do vedení ještě během úvodní půle. David Costa na Ouparinea Djoca ještě nevyzrál, avšak brankář Clermontu si v nastaveném čase nevšimnul, že za ním číhá Florian Sotoca.

Hodil si míč na zem, načež se ho jednatřicetiletý forvard hned zmocnil a pravačkou dokázal míč téměř od pravé autové čáry dostat do sítě - 2:1. I k takovým zaváháním holt někdy v Ligue 1 dochází. Definitivní pojistku přidal krátce před vypršením hodiny hry Massadiho Haïdara. Djoco nepřesvědčivě vyrážel ke Claussovi, jehož volej se odrazil od tyče k malijskému reprezentantovi, který jej po zemi okamžitě vrátil na místo určení - 3:1.

S dalším zářezem zatoužil v 68. minutě přispěchat Sotoca, nicméně jeho hlavička za gólmanovými zády neskončila. Poté to vypadalo, že hosté dostanou výhodu pokutového kopu, nicméně Jérémy Stinat po prohlédnutí záznamu usoudil, že k porušení pravidel nedošlo. V 77. minutě se proti dobrému zakončení Khaouiho výborně vyznamenal Wuilker Faríñez. Více příležitostí už toto střetnutí nenabídlo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele