3. kolo
22.08.2021 13:00 CET
3 : 3
(3:1)

Reportáž

Moussa Dembélé (© AFP)

Šestigólový duel mezi Lyonem a Clermontem nakonec vítěze nepoznal

Domácí přitom vstupovali do druhého dějství s dvougólovým náskokem. Jenže hostující kouč měl nesmírně šťastnou ruku, když po sedmdesáti minutách poslal na hřiště místo nevýrazného Jima Allevinaha kosovského reprezentanta Elbasana Rashaniho, který se mu odvděčil dvěma trefami, čímž zajistil pro svůj tým remízu.

Ve 3. minutě střílel Moussa Dembélé a krátce poté byl v šestnáctce Clermontu faulován Johanem Gastienem. Sám faulovaný se ujal exekuce pokutového kopu. A jelikož mířil do pravého dolního rohu brány, mohl se začít se svými spoluhráči radovat - 1:0. Ligový nováček tak poprvé po postupu mezi elitu inkasoval.

Ve 12. minutě rozehrával od rohového praporku Jason Berthomier a Sinaly Diomandé hlavičkoval smolně do vlastní brány - 1:1. V minutě jednadvacáté Arthur Desmas jenom vyrazil balon před sebe. Moussa Dembélé zareagoval ze všech nejrychleji a kulatý předmět napálil zblízka pod břevno - 2:1. Celou situaci ještě musel potvrdit videorozhodčí.

Les Lanciers se však nevzdali a vyrovnat mohl prakticky hned po rozehrávce Mohamed Bayo. Se svým volejem ale nepochodil. Útočné snahy obou celků nepolevovaly ani v následujících minutách, ačkoli na další přesnou trefu se čekalo až do nastaveného času úvodní pětačtyřicetiminutovky. A vskutku stála za to.

Les Gones totiž předvedli parádní akci na jeden dotek, pod kterou se podepsali Bruno Guimarães, Hossem Aouar a zakončující Lucas Paquetá, který sice pálil z úhlu, ale přesto zvýšil na 3:1. Po změně stran to vypadalo, že jsou svěřenci Petera Bosze přesvědčení o tom, že o vítězství už je nikdo nemůže v žádném případě připravit.

A soupeř vycítil příležitost. Jodel Dossou ještě těsně minul, nicméně Rashani v 80. minutě otevřel svůj střelecký účet, když po přiťuknutí od Baya z bezprostřední blízkosti přehodil Anthonyho Lopese - 3:2. V 89. minutě mohlo být hotovo, kdyby Lyonští svůj brejk dotáhli ke čtvrtému zásahu. Avšak Desmas vychytal jak Aouara, tak Ekambiho.

V nastaveném čase pak centroval od rohového praporku Johan Gastien a Elbasan Rashani stál přesně tam, kde stát měl. Na jeho hlavičku byl muž v rukavicích krátký - 3:3. Domácí byli evidentně v šoku, což se jim mohlo nevyplatit, když se do šance po bídné rozehrávce dostal Mohamed Bayo. Ke škodě svého klubu ale zařízení minul. Sedm bodů ze tří úvodních duelů však rozhodně není pro aktuálního vicemistra Ligue 2 marné vysvědčení.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele