23. kolo
06.02.2022 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Clermontu (© AFP)

Nice proti Clermontu selhalo a promarnilo příležitost vrátit se na druhou příčku tabulky

Před tímto kláním zvítězili Galtierovi svěřenci v součtu všech soutěží sedmkrát za sebou. Jenže teď se museli sklonit před výběrem, který bojuje o záchranu, ale který si zároveň před přestávkou nebojácně vyšlápnul na Rennes.

V 6. minutě střílel jako první Yohann Magnin, ale Marcin Bulka se překonat nenechal. Následně to z velké dálky zkusil Vital N’Simba a podle očekávání to nedopadlo dobře. Krátce před koncem úvodní čtvrt hodiny centroval do vápna z pravé strany Jodel Dossou. Míč se dostal k Magninovi, který jej nedokázal optimálně zkrotit, takže skončil vedle bližší tyče.

Ve 35. minutě předvedl dobrou práci s balonem Elseban Rashani, nicméně svou akci zakončil střelou vedle. Stejně si počínal v závěru poločasu domácí Andy Delort. V nastaveném čase se ještě kulatý předmět šťastně dostal do vápna k Mohamedu Bayovi, který v obležení čtyř protihráčů o kousíček překopnul břevno.

Les Lanciers měli v prvním poločasu jasně navrch a s větší touhou po vítězství se prezentovali i po změně stran. Krátce před vypršením úvodní hodiny hry propadla meruna až k Akimu Zedadkovi, jenž dobrou příležitost zazdil. Potom o sobě dal vědět Justin Kluivert, leč cílil pouze do míst, kde stál pozorný Ouparine Djoco.

V minutě sedmdesáté propadnul N’Simbův centr až na zadní (pravou) tyč, kde z rohu malého čtverce zakončoval zcela osamocený Jim Allevinah z první, jenže pouze do tyče. Odpovědnost tak musel na sebe vzít o sedm minut později Elbasan Rashani, když mu Allevinah servíroval přihrávku na hranici malého vápna - 0:1. Les Aiglons nedokázali ani ve zbývajících minutách směrem dopředu vůbec nic vymyslet a v tabulce klesli na třetí příčku za Marseille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele