12. kolo
31.10.2021 15:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Jimmy Briand (© AFP)

Pozdní penalta přinesla Bordeaux vítězství v duelu s Remeší

Domácí sice prohrávali už o dvě trefy, jenže poslední dvacetiminutovka se nesla v podstatě výhradně v jejich režii. Veleben bude především dvougólový střelec Jimmy Briand, jenž i v šestatřiceti zůstává velice platným hráčem. Nicméně oba kluby se v tabulce dál nacházejí těsně nad sestupovými vodami.

Hostům stačilo necelých pět minut na to, aby poprvé vyzkoušeli pozornost Benoîta Costila, kdy se svou ranou přispěchal Nathanaël Mbuku. Také další šance patřila Les Rouges et Blancs. El Bilal Touré hlavičkoval, ale gólmana nepřelstil. Domácím trvalo pětadvacet minut, než se osmělili. Fransérgio pálil hodně nebezpečně, leč ve finále nepřesně.

Po úvodní půlhodině poslal přízemní centr z levé strany před bránu Alexis Flips. El Bilal Touré zakončoval elegantně patičkou a Costil předvedl vynikající reflexivní zákrok. Vyznamenal se i po střele Huga Ekitikeho. Nicméně proti dalšímu zakončení devatenáctiletého protihráče už byl krátký. Flipsův centr z přímého kopu prodloužil Touré za sebe a zbytek zařídilo stehno pravé nohy - 0:1. Tenhle zásah muselo ještě potvrdit video kvůli možnému ofsajdovému postavení střelce.

V závěru poločasu si jinak spolehlivý Costil dovolil menší chybku, ze které mohl profitovat Ekitike, ale protože byl z úhlu, šel jeho tým do šaten s nejtěsnějším možným náskokem. Po změně stran se obě mužstva snažila hrát aktivně. Větší prospěch z toho měli opět Óscarovi svěřenci. Touré posunul na Bradleyho Locka, jenž si všimnul nedobrého postavení gólmana, kterého se mu tak z rohu šestnáctky podařilo přelobovat - 0:2.

Les Girondins se však nechtěli vzdát. Samuel Kalu ještě neuspěl, ale když v 73. minutě propadnul balon až na zadní tyč k neobsazenému Yacine Adlimu, kontaktní gól byl na světě - 1:2. Za pouhých pět minutek zafungoval při rozehrávce přímého kopu signál dua Kalu - Briand. První jmenovaný místo centru volil přihrávku po zemi na druhého, který z první zamířil přesně k pravé tyči - 2:2.

Zařídit svému týmu vedení chtěl Mbuku, jenže z toho nic nebylo. V nastaveném čase nejprve Rajković skvěle lapil dorážku Timothéemu Pembélému, nicméně ve finále to Remeši nebylo nic platné. Wout Faes neodehrál nejlepší utkání, což se potvrdilo po střele Samuela Kalua, kterou zastavil ve vlastním pokutovém území rukou. Nařízenou "pětku" poslal Jimmy Briand milimetrově přesně k levé tyči, čímž zajistil svému zaměstnavateli všechny tři body.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele