1. kolo
08.08.2021 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Mohamed Bayo (© AFP)

Petkovičovi premiéra nevyšla, jeho Bordeaux padlo s Clermontem

Opravdu mizerný start do nového ročníku prožili fotbalisté Bordeaux, vedení čerstvě trenérem Vladimirem Petkovičem, který tak nezaznamenal vůbec povedenou premiéru na lavičce. Jeho mužstvo si totiž nedokázalo poradit s nováčkem ligy z Clermontu-Ferrandu. Loňskému druhému celku Ligue 2 nevsítilo za devadesát minut jediný gól a zároveň dvakrát inkasovalo.

Hosté se objevují mezi francouzskou fotbalovou elitou vůbec poprvé ve své historii a určitě si nemohli na vstup na zatím neprobádané stezky výrazněji stěžovat. Proti velmi zkušenému a tradičnímu družstvu z Francie si počínali dost slušně, v prvním poločase měl první gól utkání na kopačce Allevinah, z přílišné blízkosti ovšem nevyzrál na vyběhnuvšího gólmana Costila.

Les Lanciers pokračovali ve své aktivitě, Dossou se ocitl ve vyložené pozici, ani on ale na soupeřova muže v rukavicích nevyzrál, byť ten zasahoval vlastně nevědomky a s notnou dávkou štěstí. Clermont ve druhém dějství nepolevoval proti malátnému Bordeaux, mínil se za každou cenu propracovat k vedení. Avšak na úvod Baya vychytal stále nedobytný Costil.

Les Girondins mohli poprvé udeřit v 53. minutě zásluhou Kalua z brejku, jenomže ten z úhlu brankáře Desmase nepřelstil. Až v 82. minutě to byli svěřenci kouče Pascala Gastiena, kdo rozvlnil síť. Zedadka zprava vyslal centr na zadní tyčku a odtud Rashani sklepl balón pro skórujícího Baya. V nastavení pak ještě pojistil konečné vítězství po protiútoku Dossou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bookmaker měl hooodně času naštudovat si jednotlivé týmy. Snad Jeho favorit neProhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečné, kolik má ta buzna štěstí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele