11. kolo
24.10.2021 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Julien Laporte (© AFP)

Bordeaux nakonec s Lorientem jenom remizovalo

V sestavě hostujícího celku chyběl Hwang Ui-jo, což byla pro Vladimira Petkoviće veliká nepříjemnost. Osmapadesátiletý kouč byl nakonec s remízou podle všeho spokojen. Svědčí o tom i skutečnost, že v poslední minutě řádné hrací doby hned čtyřikrát střídal. Jím vedený mančaft však nadále zůstává těsně nad sestupovým pásmem. Lorientu patří pozice ve středu tabulky.

První šanci zápasu si na konto už ve 4. minutě připsal Laurent Abergel. Jenže jeho hlavička nebyla z nejpřesnějších. Domácí pak zahrávali přímý kop, se kterým si Costil poradil. V závěru úvodní desetiminutovky pálil ještě Rémi Oudin. A kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby tahle rána nebyla tečovaná.

Následující minuty přinesly fotbal od vápna k vápnu. Na nějakou solidní šanci se čekalo až do 34. minuty. Javairô Dilrosun při ní zpoza vápna pořádně vyprášil rukavice Paula Nardiho. Na druhé straně zaměstnal Costila útočník Terem Moffi. Co se nepodařilo během úvodního dějství, na to v tom druhém stačila pouhá minutka.

Jean Onana vymyslel výtečnou přihrávku za obranu pro Albertha Elise, jehož střela z první se vyhnula brankáři a zastavila se až v síti - 0:1. Už v 51 minutě pobídnul Stéphane Diarra spoluhráče Moffiho, jehož pumelice se od břevna odrazila přímo na brankovou čáru! Jenom centimetry tedy scházely k tomu, aby se zrodil vyrovnávací gól.

V 70. minutě museli ofenzivní hráči v dresu Les Merlus hodně zpytovat svědomí. Podařilo se jim totiž zahodit další jedinečnou příležitost. Za 180 sekund se Stéphane Diarra už chtěl radovat. Gólman byl sice ze hry, avšak na čáře za něj zaskočil Stian Gregersen. Jenže svěřenci Christopha Pélissiera se přeci jen dočkali.

Běžela sedmasedmdesátá minuta, když nakrátko rozehraný roh zakončil centrem před bránu Fabien Lemoine a Julien Laporte hlavou zacílil přímo do svatyně Bordeaux. Hosté se sice snažili reklamovat ofsajd, jenže všechno bylo v souladu s pravidly - 1:1. V 86. minutě vystartoval Jean Onana na Abergela, za což si zblízka prohlédnul červenou kartu. Na výsledku tohoto duelu už se ale nic nezměnilo. I proto, že střídající Igor Silva v nastaveném čase minul zařízení.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele