6. kolo
19.09.2021 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Hráči Brestu (© AFP)

Oslabený Clermont uhrál s Brestem alespoň remízu

Les Lanciers začali sezonu velmi dobře. Doposud jedinou porážku jim připravilo rozjeté PSG. Po tomto zápase s Les Pirates musí být Pascal Gastien rád za to, že se jeho týmu podařilo v početní nevýhodě vyrovnat na konečných 1:1.

Zatímco v zápase Angers proti Nantes se Andrei Girotto ve 3. minutě střelecky prosadil, v utkání Clermontu s Brestem Mohamed Bayo gólmana Bizota nepřekonal. V závěru úvodní dvacetiminutovky se útočník domácího celku dostal do zakončení znovu, jenže si počínal ještě nepřesněji, než tomu bylo v prvním případě.

Poté si trenér Gastien oddechnul, že počínání jeho svěřenců ve vlastním pokutovém území zároveň neskončilo vlastním gólem. Ve 37. minutě se osmělil Franck Honorat. Jeho výživná rána však k Arthuru Desmasovi ani nedoputovala, protože byla zblokovaná. Více pozoruhodných momentů už úvodní dějství nepřineslo.

Pět minut po startu toho druhého svého otce na lavičce pranic nepotěšil Johan Gastien, jelikož nepochopitelně podkopnul Honorata a bez předchozího napomenutí putoval do šatny. Piráti ke zužitkování početní převahy nepotřebovali ani 120 sekund. Romain Faivre centroval přesně na hlavu Brendana Chardonneta, který ukázkově dopravil balon na místo určení - 0:1.

V 56. minutě odmítnul Marco Bizot svým výtečným zákrokem vyrovnání. Nicméně jej pouze o necelých deset minut oddálil, protože jeho bleskurychlá likvidace hlavičky Elbasana Rashaniho se odehrála až za brankovou čárou - 1:1. V nastaveném čase ještě zahrozil Ronaël Pierre-Gabriel, avšak dělbě bodů už nezabránil.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele