26. kolo
27.02.2022 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Elbasan Rashani (© AFP)

Bordeaux stále čeká na možnost opustit sestupové pásmo

Zápas 26. kola nejvyšší francouzské soutěže mezi Clermontem a Bordeaux skončil nerozhodně 1:1. Obě branky padly už v prvním poločase. Hostům k vítězství nestačila ani trefa, o niž se postarala posila z Wolfsburgu Josuha Guilavogui. Les Girondins tak nadále setrvávají na sestupových pozicích.

Poslední Bordeaux přijelo na půdu nováčka, jenž v posledních pěti zápasech vyhrál hned třikrát. I přes tyto triumfy měl však středofrancouzský tým stále problémy v ofenzivě, když rozvlnil síť soupeřů ve 25 zápasech jen 26krát. Tuto bilanci ale mohl navýšit proti Bordeaux, které mělo naprosto otřesnou defenzivu, jež inkasovala kolem dvou a půl branky na utkání. O proniknutí přes obranný val hostů se měl pokusit zejména Mohamed Bayo, který byl dosud největší ofenzivní zbraní svého týmu.

Navzdory počátečnímu tlaku, jenž domácí celek vyvinul na svého soupeře, to byli hosté, kteří ve 14. minutě otevřeli skóre utkání. Po rohovém kopu se prosadil Guilavogui. Ten se v malém vápně protlačil k zakončení hlavou a nedal brankáři šanci. O sedm minut později mohl na druhé straně vstřelit branku Elbasan Rashani, který ale z bezprostřední blízkosti brány nepochopitelně přestřelil. Kosovský útočník tak srovnal stav utkání až ve 33. minutě, kdy na hranici vápna vypálil z voleje adresovaný centr, který zapadl přesně k pravé tyči.

Po změně stran byl lepší tým ze západu Francie, který se poměrně často a jednoduše dostával do vápna soupeře. Velkou příležitost posunout svůj celek do vedení měl v 64. minutě Yacine Adli, jenž se odhodlal ke střele z hranice velkého vápna, ale z dobré pozice trestuhodně selhal. Hra dále pokračovala v opatrném módu, kdy ani jeden celek nechtěl udělat chybu, která by vedla k jakémukoliv ohrožení brány. Závěr zápasu krom častých faulů, které kouskovaly průběh hry, vítěznou branku ani na jedné straně nepřinesl.

Clermont se rozešel smírně s Bordeaux, které tak bodovalo podruhé v řadě. O další bodový zisk se porve 6. března doma s Troyes. Clermont ve stejný den pojede na sever země do Lille.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele