30. kolo
03.04.2022 15:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Ludovic Blas (© AFP)

Nantes odváží z Clermontu všechny tři body

Les Canaris po dvou porážkách zabrali a tím pádem mají stále na dosah pohárové pozice. Naopak Les Lanciers připisují čtvrtou prohru v řadě, kvůli čemuž mají nad sestupovým pásmem pouze jednobodový náskok.

V 6. minutě nepředvedl Alban Lafont nejlepší rozehrávku, z čehož mohl těžit Jodel Dossou. Ránu na jedničku ve službách hostujícího celku vyslal tvrdou, nicméně v síti neskočila. Další minuty byl na Stade Gabriel Montpied k vidění zajímavý fotbal, nicméně se musel obejít bez vyložených šancí. Ve 37. minutě centroval do vápna Vital N’Simba. K míči se dostal Yohann Magnin, ale mířil vedle.

Ve 42. minutě se do hlavičkového souboje ve vlastní šestnáctce pustil Jim Allevinah. A protože zahrál rukou, dostali hosté příležitost zahrávat pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Ludovic Blas. A měl veliké štěstí, že Ouparine Djoco poskočil v momentě střely mírně po své pravé ruce, jelikož jinak by balon zřejmě zastavil. Takhle si na něj pouze sáhnul - 0:1.

V 55. minutě převzal na hranici vápna přihrávku Randal Kolo Muani, avšak jeho chvíle měla teprve příiít. Za nějakých 180 sekund začala poněkud bláznivější desetiminutovka, během které padly čtyři branky. Salis Abdul Samed dával po zemi do vápna, kde šikovnou patičkou posunul Mohamed Bayo za sebe na rozeběhnutého Khaouiho, na jehož přízemní zakončení levačkou byl gólman krátký - 1:1.

Čtyři minutky poté to zpoza velkého čtverce zkusil Pedro Chirivella a Djoco musel kulatý předmět podruhé lovit z vlastní svatyně - 1:2. Jenže hned po rozehrávce bylo znovu vyrovnáno, protože pokus z osmnácti metrů v podání Salise Abdula Sameda přeletěl Albana Lafonta, aby se o břevno odrazil na místo určení - 2:2.

Nádherná trefa však konečnou remízu nezajistila, neboť hned v 67. minutě nacentroval Quentin Merlin na malé vápno, odkud přesvědčivě zakončoval Randal Kolo Muani, pro kterého šlo už o jedenáctou branku v sezoně - 2:3. V 72. minutě šlápnul střelec druhé branky Clermontu na nárt Coulibalymu a po červené kartě musel ze hřiště. Oslabený Gastienův tým se směrem dopředu už na nic nezmohl, zatímco Kombouarého skvadra si vcelku s přehledem těsné vedení pohlídala až do finálního hvizdu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tuší bookmaker nějakou levárnu????? 2,62-3,05-2,99 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele