4. kolo
29.08.2021 15:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Ibrahima Niane (© AFP)

Mety v Clermontu prohospodařily dvougólové vedení a jenom remizovaly

Po půl hodině tohoto duelu mohl být Frédéric Antonetti na lavičce hostujícího celku maximálně spokojený. Jenže soupeř po kontaktní trefě vycítil příležitost a ve druhém dějství dokázal vyrovnat.

První důležitý okamžik tohoto utkání přišel na pořad odpoledne v 9. minutě, když Florent Ogier fauloval pronikajícího Lamine Gueyeho a po konzultaci s kolegou u videa ukázal Hakim Ben El Hadj na penaltový puntík. Exekuce se ujal Ibrahima Niane a měl štěstí, že Arthur Desmas skákal po své pravé ruce - 0:1.

V 18. minutě vymyslel Elbasan Rashani zajímavou kulišárnu - jednu z těch, kdy se z očekávaného centru vyklube ohrožení branky. Alexandre Oukidja se však zaskočit nenechal. Stejně zkušeně si počínal i při následné střele Akima Zedadky. Brankář, který za Mety nastupuje od roku 2018, měl následně při pokusu Jodela Dossoua i trochu toho pověstného štěstíčka. Kdyby totiž směřovala k tyči, sotva by na ni dosáhnul.

Ve 29. minutě přiletěl z pravé strany do šestnáctky Clermontu centr, který si Desmas dost nešikovně srazil do vlastní brány - 0:2. Malinko to připomínalo kiks Martina Dúbravky na letošním EURU při zápase Slovenska se Španělskem. Ibrahima Niane si byl vědom toho, že domácí jednička není po tomto zásahu úplně v nejoptimálnější pohodě, a tak se ji pokusil zaskočit ranou z dálky, která se ale mezi tři tyče nevešla.

Ve 35. minutě rozehráli Les Lanciers pěknou akci, v jejímž závěru centroval Rashani z levé strany na zadní tyč, kde se hlavou do balonu opřel Mohamed Bayo. Na čáře stojící Sikou Niakaté si ho snažil zastavit tak usilovně, až skončil v síti - 1:2. Krátce poté se ke střele dostal v ideální pozici stojící Jason Berthomier, jenže minul.

V 53. minutě ten samý hráč letící míč pro změnu vůbec netrefil. Za ním se vyskytující Vital N’Simba pak zdaleka nezamířil podle představ. V 57. minutě si Desmas trochu napravil reputaci při zneškodnění pokusu Lamineho Gueyeho. Díky tomu jeho tým za necelých šedesát sekund srovnat. N’Simba centoval z levého křídla do vápna, kde Bayo přiťuknul Elbasanu Rashinimu, který zblízka procedil kulatý předmět přes Oukidju. Kosovský reprezentant tak zaznamenal třetí gól v posledních dvou zápasech - 2:2.

V dalších minutách nešlo oběma celkům upřít snahu. Jenže větší šance se uskutečnily až v závěrečné desetiminutovce. Nejprve si Mohamed Bayo vylámal zuby na brankáři, a poté Saîf-Eddine Khaoui dokonce skóroval, ale už předtím byl pískán faul. V nastaveném čase ještě pálil nad Gastien, takže remíza zřejmě zasloužená.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele