13. kolo
07.11.2021 15:00 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Jean-Philippe Krasso (© AFP)

ASSE zásluhou výborného závěru porazilo Clermont

Klub z města Saint-Étienne se doposud trápil. Ve 13. kole se mu však senzačně podařilo během dvou nastavených minut otočit výsledek, díky čemuž se v tabulce po další době posunul na předposlední příčku. Les Lanciers přitom mají na té třinácté jenom čtyřbodový náskok.

Úvodní dvacetiminutovka sice vyloženou šanci nepřinesla, ale oba týmy se snažily hrát aktivně. Potom se k rozehrávce přímého kopu z většího úhlu postavil Ryad Boudebouz. A kdyby byl o malinko přesnější, Arthur Desmas by s velkou pravděpodobností nestihnul zareagovat. Poté Les Verts vybojovali balon, jenže Zaydou Youssouf nedokázal přesně zakončit.

Ve 37. minutě pálil Mohamed Bayo a za Etiennem Greenem zvonilo břevno. Nicméně o několik sekund později rozhodčí Pierre Gaillouste stejně zapískal ofsajd. A protože svatyni hostujícího celku překopnul i Aimen Moueffek, vypadalo to, že se půjde do šaten za bezbrankového stavu. Nakonec se tak stalo, protože Saïdou Sow na brankové čáře vyhlavičkoval střelu Jasona Berthomiera.

Na první přesný zásah do černého se tedy čekalo bezmála hodinu. Vital N’Simba centroval z levého křídla. A protože jeden z obránců balon netrefil, propadnul k Mohamedu Bayovi, který zblízka nedal Greenovi šanci zasáhnout - 0:1. Než se svěřenci Claudea Puela stačili rozkoukat, prohrávali o dvě branky.

Jim Allevinah přihrával opět zleva. Bayo si tentokrát nechal kulatý předmět projít mezi nohama, jelikož věděl, že za ním může zakončovat lépe postavený Jason Berthomier. A na jeho přízemní střelu byl muž v rukavicích krátký - 0:2. Snížit mohl záhy Miguel Trauco. Svoje sólo však zakončil velice nedobrým způsobem.

V 74. minutě měl kolem sebe Wahbi Khazri v šestnáctce Saint-Étienne hned pětici protihráčů. Přesto zvládnul najít Arnauda Nordina, jenž z voleje cílil pouze do břevna. Chuť si třiadvacetiletý útočník spravil už za čtyři minutky, když k němu nešikovně sklepnul přízemní centr z pravé strany Jonathan Iglesias. Z hranice malého čtverce pak nebylo nijak složité překonat Arthura Desmase - 1:2.

Gólman ve službách Clermontu se hned po rozehrávce musel činit proti střele Denise Bouangy. Podruhé tedy kapituloval až v nastaveném čase. Nordin centroval od rohového praporku. Nejvýše vyskočil Jean-Philippe Krasso a jeho razantní hlavička se odrazila od země na místo určení - 2:2. Za 120 sekund Nordin opět zahrával roh. Tentokráte do klubka svěřenců Pascala Gastiena. Jenže mezi nimi se vynořil Saïdou Sow a zřejmě ramenem poslal míč k levé tyči - 3:2. Jak uvedeno, vskutku působivý závěr zápasu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele