2. kolo
30.08.2020 13:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Lille v Remeši neinkasovalo a po trefě Bamby si domů odváží všechny tři body

Lille potvrdilo úlohu mírného favorita na půdě Remeše a díky gólu Jonathana Bamby krátce po půlhodině hry zvítězilo nejtěsnějším poměrem 1:0. Alespoň částečně tak napravilo úvodní remízu 1:1 s konkurenčním Rennes, domácí naopak nenavázali na cenný nerozhodný výsledek se silným Monakem (2:2). Proti nedělnímu rivalovi nedokázali ani jednou vystřelit mezi tři tyče a v ofenzivě byli bezzubí, brankář Maignan prakticky neměl žádnou práci.

Oba týmy vstoupily do tohoto duelu s velkou dávkou opatrnosti a především v prvním polovině zahajovací části se na trávníku hledaly. Teprve ve 27. minutě došlo k úvodnímu většímu vzrušení, když po skvělém posunutí hlavou od Davida chtěl zakončovat Yilmaz a na balón jen těsně nedosáhl. LOSC rozhodlo o svém tříbodovém zisku za dalších pět minut, kdy měl přesnou mušku čtyřiadvacetiletý útočník Bamba.

Ten obdržel přihrávku na levou stranu od Yilmaze, vzápětí si posunul míč blíže do středu a nezištně napřáhl z hranice pokutového území. Jeho skákavý přízemní pokus krásně zapadl do bližšího spodního rohu a gólman Rajković se natahoval marně. Pak se až do přestávky nic zásadního nestalo, Remeš mohla z ničeho nic srovnat krok šest minut po výměně stran, jelikož Cafaro měl dostatek času na zpracování a nakonec nebezpečně vypálil z osmnácti metrů.

Jeho ráně příliš nescházelo, proletěla totiž jen o decimetry vedle levé konstrukce. V 52. minutě dokázala Remeš dokonce rozvlnit síť. Po přihrávce od Kutesy propálil bezmocného Maignana zcela osamocený Touré, jenomže branka nemohla platit kvůli těsnému ofsajdovému postavení prvního jmenovaného. Za další tři minuty chtěl na opačné straně definitivně rozhodnout Xeka, ale po rohovém kopu mířil těsně vedle pravé tyče.

Domácí měli nejblíže k vyrovnání v 87. minutě. Naprosto fantastický pas do předbrankového prostoru vymyslel Konan a našel hlavu volného Hornbyho, jenž ale neseřídil svá mířidla přesně a balón trestuhodně poslal nad břevno. S přibývajícím časem hrál mírný outsider na obrovské riziko a toho málem využil Yazici, a i když z hranice šestnáctky prostor tří tyčí netrefil, tak Lille už to příliš vadit nemuselo. Po reprezentační pauze přivítá Méty, Remeš narazí na Angers.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele