38. kolo
23.05.2021 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Enock Kwateng (© AFP)

Bordeaux na závěr sezony porazilo Remeš, herně však znovu nepřesvědčilo

Les Girondins se celý ročník potýkali s nestálostí formy. Nakonec dosáhli na třináct výher a v konečném zúčtování berou dvanáctou pozici. Les Rouges et Blancs zůstávají ještě o dvě příčky pozadu. Jaro jim rozhodně nevyšlo podle představ, což platí dvojnásob pro Boulayeho Diu, jemuž výrazně poklesl střelecký apetit.

Také v tomto zápase byl dlouhou dobu v podstatě neviditelný. Přesto se dá celkových čtrnáct branek označit za velice slušnou porci. V 15. minutě mohl mít radost z přesného zásahu malijského kolegy El Bilala Tourého, jemuž před bránu skvěle nacentroval Thomas Foket. Na razantní hlavičku si sice Costil sáhnul, zastavit ji však nedokázal - 1:0.

V jednatřicáté minutě domácí chybovali v rozehrávce, čehož mohl využít Nicolas de Préville. Predrag Rajković svého protihráče rychlým vyběhnutím totálně rozhodil, takže jeho tým nadále držel těsné vedení. V sedmatřicáté minutě procedil Nathanaël Mbuku balon mezi nohama obránce Bessilého a Benoît Costil musel na zem. Následnou dorážku zazdil El Bilal Touré.

Krátce před poločasovým hvizdem obrana výběru Davida Guiona zaváhala při odklizení míče po standardní situaci. Nejlépe ze všech se pak zorientoval Yacine Adli, jenž si povyskočil a povedeným halfvolejem nedal srbskému brankáři šanci - 1:1. Rozhodčí Brisard si ještě šel zkontrolovat videozáznam, ale nenašel nic, co by ho přinutilo tuhle trefu odvolat.

Rozhodující moment se odehrál v 58. minutě. Toma Bašić servíroval od rohového praporku přesně na hlavu Enocka Kwatenga, jenž cílil přesně k levé tyči - 1:2. Pojistku mohl přidat střídající Amadou Traoré, kterému se podařilo prokličovat přes tři hráče Remeše, jenže Rajković se vyznamenal.

O poslední vzruch se postaral vzpomínaný Boulaye Dia, když obral obránce o míč a poslal ho na místo určení. Sám senegalský reprezentant se ale šel sudímu "udat", jelikož zahrál rukou. Jeho současnému zaměstnavateli však ani tato čtrnáctá porážka nakonec starosti nepřidělala.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele