36. kolo
07.05.2021 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Burak Yilmaz (© AFP)

Lille je znovu blíže k prvenství v Ligue 1, v bitvě o sever Francie skolilo Lens

Lille i po kole číslo třicet šest zůstane ve vedení Ligue 1. Zvládlo velmi důležitý zápas proti lokálnímu rivalovi z Lens, ovládlo jednoznačně Derby du Nord, především díky neúnavnému výkonu útočníka Buraka Yilmaze, a udrželo tak čtyřbodový odstup od PSG, které čeká ještě duel v Rennes. Domácí naopak opět podkopali svou pozici v boji o páté místo v tabulce.

Lepší začátek si fotbalisté Lille snad nemohli ani přát. Bamba se v šestnáctce zjevil ve slušné šanci, vrhli se na něj jako supi bránící Fofana a Clauss, bohužel pro ně jen za cenu zákroku proti fotbalovým pravidlům, a tak sudí Turpin nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se chopil Yilmaz, který nasměroval míč nekompromisně nad tělo marně se natahujícího brankáře Lecy.

Lens následně hledalo cestu za vyrovnáním, působilo aktivněji, jeho protivník nicméně pár jeho příležitostí přežil. Fofanův pokus ze 16. minuty zlikvidoval gólman Maignan, ve 28. minutě si poradil i s pravačkou Ganaga, jenž se snažil balón natlačit ke vzdálenější tyči. A pak na řadu přišel možná vůbec klíčový okamžik tohoto do té doby nerozhodnutého střetnutí.

Ve 29. minutě vyfasoval první žlutou kartu domácí bek Michelin, který si počínal příliš ostře vůči Yilmazovi, a jen o šest minut později inkasoval také druhou žlutou kartu, a následně tedy červenou, jelikož v hlavičkovém souboji trefil loktem do obličeje Celika. V oslabení se Sang et Or vážně jen stěží prosazovali. Hosté navíc pět minut před obrátkou svůj náskok pojistili.

Druhý gól utkání patřil bezpochyby mezi ty nejmalebnější fotbalové artikly. Na plátno začal malovat Yilmaz, ten přebral přihrávku od Soumarého, narovnal si merunu na svou levačkou a zakroutil ji snad na centimetry přesně do šibenice. Leca mezi třemi tyčemi si mohl jen zlobně zanadávat, na tohle skvostné zakončení ovšem neměl nárok, to je potřeba jasně připomenout.

Ve druhé půli si Dogy tříbodový zisk bez větších obtíží hlídaly. V 55. minutě ještě na Lecu nevyzrál Luiz Araujo, v 60. minutě se ale již prosadil z dorážky David poté, co brankář Lens předtím neudržel střelu Bamby. Domácí mohli ve zbývajícím čase pouze mírnit následky konečné porážky, avšak Ganago v 62. minutě a Fofana v 84. minutě svoje možnosti nevyužili.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele