4. kolo
19.09.2020 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Gaël Kakuta (© AFP)

Nováček z Lens vyhrál potřetí v řadě, doma skolil Bordeaux

Hráči Racingu Lens prožívají opravdu výtečný start do tohoto ročníku. Ačkoli v prvním zápase na půdě Nice neurvali ani bod, po nynějším vítězství nad ostříleným Bordeaux si připsali již svůj třetí plný bodový zisk v řadě a rázem se vyhoupli na čelní pozice. Hosté naopak poprvé v sezóně padli, vůbec poprvé také inkasovali, a zůstávají tak i nadále jen ve středu tabulky.

Nováček soutěže má za úkol jediné, a to udržet se v Ligue 1. A byť je teprve příliš brzy na nějaká hodnocení, rozhodně má k naplnění svých ambicí velmi dobře nakročeno. Do vedení ho nyní poslal Ignatius Ganago, jenž zaznamenal již svou třetí ligovou trefu, z penalty pak zvýšil na dvoubrankový rozdíl Gaël Kakuta. Hosté poté už jen snížili Samuelem Kaluem.

Jako první zahrozilo mužstvo kouče Francka Haiseho, a to již ve 4. minutě, nicméně Kakuta neseřídil svá mířidla nejlépe a poslal míč pouze mimo hostující bránu. Na druhé straně se Les Girondins mohli dopídit k úspěchu v 8. minutě, to když Sabaly svým centrem na zadní tyči vybídl Oudina, jeho dělovku z blízkosti ovšem stačil zlikvidovat reflexivně brankář Leca.

Ve 14. minutě se ve slušné možnosti objevil Ganago, namířil ale balón mimo kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi. Tým vedený trenérem Jeanem Louisem Gassetem chtěl skórovat v 17. minutě, avšak Koscielny svou hlavičkou Lecu přímo nezaměstnal. Ve 23. minutě napřáhl z dálky Sotoca, měl ovšem smůlu, že gólman Costil vyrazil jeho pokus do své tyče.

Ve 38. minutě si vytvořilo Lens další tutovku. Kakuta se na levé straně parádně uvolnil, svou přihrávku následně adresoval do brankového území na volného Ganaga, jehož zakončení musel zastavovat až Costil. Zkraje druhé půle se již Sang et Or dočkali své odměny. Ganago potrestal mizernou rozehrávku Oudina, obešel Costila a zamířil do zcela prázdné brány.

Situace se začala pro Bordeaux ještě více komplikovat v 58. minutě. Ganago, snažíc se naběhnout si na pas od Clausse, byl zezadu sražen k zemi Bayssem, a nejenže se kopala penalta v neprospěch hostů, zároveň byl faulující hříšník po druhé žluté kartě a červené vyloučený. Exekuce pokutového kopu se chopil Kakuta, jenž ho zkušeně proměnil.

V deseti mužích v poli se FCGdB opravdu stěží hledala nějaká odpověď na nepříznivý stav. Alespoň čestného vstřeleného gólu, který v podstatě nemohl vůbec nic změnit na finální porážce, se nakonec dočkalo až v páté minutě nastavení. Přesný zásah Kalua, jenž hlavou zužitkoval standardku Adliho, zahrávanou zprava, přišel pro Bordeaux na řadu příliš pozdě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele