2. kolo
29.08.2020 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Kasper Dolberg (© AFP)

Nice díky dvěma trefám Dolberga porazilo Štrasburk

Ambicióznímu Štrasburku zatím vůbec nevychází vstup do nového ligového ročníku, po úvodní překvapivé porážce na půdě nováčka z Lorientu (1:3) nezvládl ani své první vystoupení na domácím stadionu a konkurenčnímu Nice podlehl v poměru 0:2. Hosté se naopak po úvodní těsné výhře nad Lens (2:1) vyhoupli do čela tabulky, jako jediní totiž zatím dokázali v obou případech zvítězit a v dalším průběhu tak budou dobře naladěni.

Racing sehrál se svým sobotním protivníkem vyrovnanou partii a celkově ho dokázal i přestřílet, na druhou stranu ani jednou nezamířil do prostoru tří tyčí a brankář Benítez byl prakticky bez práce. První nebezpečnější moment byl k vidění krátce po pětadvaceti odehraných minutách, kdy se k přímému volnému kopu ze střední vzdálenosti postavil domácí Lala a jeho krásný technický pokus zaplachtil jen o decimetry nad břevno.

Asi klíčový okamžik tohoto střetnutí se zrodil deset minut před poločasovou přestávkou. Na pravé straně pokutového území se už dostával do zakončení dvougólový hrdina duelu s Lens Gouiri a byl jasně podražen Koném, jenž navíc za zabránění vyložené brankové možnosti obdržel od rozhodčího Brisarda žlutou kartu. K nařízenému pokutovému kopu se postavil dánský kanonýr Kasper Dolberg a gólmana Kawashimu zkušeně poslal na opačnou stranu.

Domácí po změně stran zabrali a snažili se srovnat krok, což se jim málem povedlo v 57. minutě. Po pasu z pravého křídla se procpal k hlavičce Ajorque, nicméně míč skončil pouze v horní síťce. Nice přidalo druhou uklidňující trefu o dvě minuty později a tím definitivně zlomilo odpor Štrasburku, podruhé se prosadil Dolberg. Třiadvacetiletý dánský reprezentant opět využil skvělé práce dvacetiletého rodáka s alžírskými kořeny Gouiriho.

Ten uprchl po levé straně, pak vymyslel chytrou kolmici za defenzívu Racingu, kterou ještě nešťastně tečoval bránící Sissoko. Dolberg si pak tváří v tvář proti Kawashimovi věděl rady a učebnicovým lobem rozvlnil síť. Svěřenci trenéra Thierryho Laureyho se ve zbývajícím průběhu vůbec k ničemu nedostali a i ke korigování výsledku měli hodně daleko, v příštím kole si pokusí napravit reputaci v Saint-Étienne. Nice po reprezentační přestávce zavítá do Montpellieru.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele