1. kolo
23.08.2020 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Amine Gouiri (© AFP)

Nováček na půdě Nice bojoval, i přesto odjíždí domů s prázdnou

Lens jako nováček nejvyšší francouzské soutěže nepředvedl špatný výkon a proti favorizovanému Nice sahal po překvapivém bodovém zisku, nakonec však kvůli dvěma brankám Amineho Gouiriho prohrál nejtěsnějším rozdílem v poměru 1:2. Hosté šli do vedení krátce po deseti odehraných minutách z pokutového kopu, ovšem domácí záhy srovnali a rozdílovou trefu vsítili necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem.

První zajímavé momenty se zrodily v rozmezí 10. - 11. minuty. Na levé straně pokutového území centroval Ganago a trefil ruku bránícího Danteho, rozhodčí Miguelgorry s nařízením pokutového kopu příliš neváhal. K němu se postavil devětadvacetiletý útočník Gaël Kakuta a nekompromisně zamířil do pravého spodního rohu. Lens po tomto okamžiku ožilo a ve 21. minutě dokonce mohlo zvýšit svůj náskok po krásné přízemní kombinaci na jeden dotek.

Na jejím konci stanul Ganago a trestuhodně selhal, když z bezprostřední blízkosti přestřelil branku OGC. A proto ani ne za dalších 120 sekund přišel trest v podobě vyrovnávacího gólu, o který se postaral Gouiri. Teprve jednadvacetiletý forvard s alžírskými kořeny obdržel zpětnou nahrávku od Kamary a parádní technickou ranou rozvlnil síť s pomocí břevna. Přesně po odehrané půlhodině se RC dožadovalo odpískání druhé penalty za další ruku, ale tentokráte neúspěšně.

V prvním poločase se již nic dalšího nestalo, osm minut po změně stran chtěl otočit vývoj dánský šikula Dolberg. Ten se hned dvakrát zjevil ve velmi nadějné pozici, avšak v rozhodující chvíli byl včas zablokován. V 65. minutě nepřipustil změnu skóre domácí brankář Benítez, jenž skvěle zneškodnil prudkou hlavičku po rohovém kopu. Ihned na to se Benítez opět musel blýsknout, když se vrhl pod nohy Banzi a na poslední chvíli ho odzbrojil.

Klíčový okamžik nedělního střetnutí byl k vidění v 75. minutě. Po velmi krkolomné rozehrávce Lens získal balón Gouiri, navedl si ho až do šestnáctky protivníka a parádním obloučkem za čtrnácti metrů zavěsil ke vzdálenější konstrukci. V závěrečných minutách si hosté vytvořili enormní tlak a v nastaveném čase mohli zachránit nesmírně cennou remízu, nicméně proti razantní hlavičce Badého fantasticky zasáhl Benítez a výsledek se tak nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele