20. kolo
17.01.2021 15:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Bordeaux (© AFP)

Bordeaux díky výbornému druhému poločasu veze všechny body z Nice

Domácí tak pokračují ve velmi nepřesvědčivých výkonech, kvůli kterým se propadli až na čtrnáctou příčku. Les Girondins poosmé vyhráli, třebaže po celých dvacet kol bojují s nestálostí formy.

Už na úvod tohoto klání byly k vidění brankové příležitosti, avšak gólmani neměli problém zkrotit balony, které letěly jejich směrem. V 18. minutě musel Walter Benítez likvidovat pokus Yacine Adliho. Eventuální dorážku znemožnil svým skluzem Youcef Atal. Hodně aktivní byl především Hwang Ui-jo. Na svůj zápis do listiny střelců si ale musel počkat až do druhého dějství.

Vidět byl také Samuel Kalu, jenž krátce před odchodem do šaten po narážečce s Adlim minul zařízení. První gól se dostavil v 50. minutě. Adli si z pravého křídla seběhl do vápna, kde vymyslel přízemní přihrávku na jihokorejského kolegu, jenž z hranice malého čtverce překonal pravačkou Waltera Beníteze - 0:1.

Deset minut poté utekl Hwang Ui-jo domácím obráncům, aby v závěru akce vyslal na brankáře slabou střelu, která nepřekvapivě hostujícímu celku dvougólové vedení nezajistila. Následně mohl vyrovnat Amine Gouiri, kdyby se jeho hlavička nezastavila o tyč. Osmadvacetiletý rodák ze Seongnamu dále střílel i přihrával. V jednasedmdesáté minutě mohl z jeho pobídky těžit Nicolas de Préville, jenže o hodně přestřelil.

V 68. minutě Rémi Oudin sice skóroval, jenže při téhle dorážce stál v ofsajdu. Potom chtěl Costila překvapit Pierre Lees-Melou, avšak jednička ve službách Bordeaux se nenechala. V 75. minutě tak mohl Gassetův tým zvýšit na 2:0, když Oudin rozehrál z pravé strany roh. Centr se snesl na bližší tyč, kde hlavou neomylně zakončoval Paul Baysse. Pak ve vyložené šanci zase selhal Hwang Ui-jo.

Les Girondins se přeci jenom ještě jedné trefy dočkali. V 87. minutě předložil Amadou Traoré do ideálního prostoru pro Toma Bašiće, na jehož přízemní volej byl Benítez krátký - 0:3. Vítězný celek se příště může těšit na Angers. Les Aiglons zajíždějí na Stade de la Licorne, kde k domácím zápasům nastupuje Racing Lens.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele