22. kolo
31.01.2021 13:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Saint-Étienne (© AFP)

Abi jediným gólem zařídil výhru Saint-Étienne na půdě Nice

Tu nejlepší odpověď na vysokou porážku v derby si přichystalo Saint-Étienne. Les Verts ukončili čekání na tři body a jedinou brankou Charlese Abiho zvítězili na půdě OGC Nice 1:0. Dlouho to přitom vypadalo na remízu, rozhodující gól totiž padl až dvě minuty před koncem.

Minulý týden dostalo Saint-Étienne řádně napráskáno od Lyonu a v Nice se chtělo za tuto ostudu revanšovat. To se nakonec podařilo.

Herně to nebyl zápas, jak by i oba celky představovaly. První poločas nabídl vyrovnanou partii s větší územní převahou hostí. Větší příležitosti se naskytly až v závěru prvního poločasu a to zejména na straně Nice. Ve 37. minutě zkoušel obstřelit Moulinovu branku Gouiri, ale zamířil těsně vedle. I další střelecké pokusy domácích skončily mimo tři tyče a tak se šlo do šaten za stavu 0:0.

Podobné to bylo i v průběhu druhého dějství. Až v 66. minutě prověřil Moulina ze standrardky Dolberg a Saint-Étienne na větší šance stále čekalo. Dočkalo se čtvrthodinu před koncem, kdy po centru Aouchicheho hlavičkoval nepřesně Bouanga.

Nice zase hrozilo prostřednictvím standardek. Místo Dolberga zkusil štěstí z přímáku Claude-Maurice a Moulin jeho ránu vytěsnil nad břevno. Zápasu by zřejmě více slušela remíza, ale fotbalový pánbůh to chtěl jinak. Dvě minuty před koncem poslal do malého vápna střílený centr Trauco a nepochopitelně volný Charles Abi stál ve správný čas na správném místě a pohotově zakončil. Saint-Étienne tak rozhodlo o svém vítězství a domů veze z jihu Francie všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele