27. kolo
28.02.2021 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Jose Fonte (© AFP)

Lille doma neporazilo Štrasburk, PSG už je tak lídrovi zase v těsném závěsu

Lille sice o svou první pozici v tabulce nepřišlo, trochu nečekaná remíza se Štrasburkem ale způsobila ztrátu náskoku. PSG totiž v sobotu nezaváhalo na půdě Dijonu, a dotáhlo se mu tak na dostřel pouhých dvou bodů. Hosté mimo jiné nebyli daleko od cenného vítězství na severu Francie, jenže na trefu Ludovica Ajorqua stačil ještě v závěru klání zareagovat José Fonte.

Možná se na aktuálním lídrovi Ligue 1 podepsala únava z náročného programu i cestování, po psychické stránce třeba i čtvrteční vypadnutí z Evropské ligy v Nizozemsku s Ajaxem. První poločas nenabídl v jeho řadách nějakou svěžest či výbušnost, a tak jeho protivník v podstatě nemusel vynakládat nějaké velké úsilí k hájení bezgólového náskoku. Šancí bylo poskrovnu.

V podstatě první zásadnější okamžik tohoto střetnutí přišel na řadu až ve 36. minutě. Guilbert zprava nacentroval do pokutového území, stoper José Fonte si natěsno nepohlídal sbíhajícího si Ajorqua, který se za jeho zády opřel z voleje do míče a propálil brankáře Maignana. Vedení dokonce mohl Ajorque ještě do přestávky navýšit, avšak Maignan tentokráte perfektně zasáhl.

Dogy se vlastně poprvé nějakým způsobem osmělily až v 62. minutě. Ikoné obešel efektivně bránícího Caciho, vlétl do šestnáctky, jeho následný pokus však gólman Kawašima pohotově lapil. Až v 86. minutě Lille zachránil aspoň plichtu hlavou José Fonte po pasu Andrého, jenže ani k zisku bodu nakonec nemusel dojít, kdyby pak v nastavení Dialla nevychytal Maignan.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele