14. kolo
13.12.2020 17:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

José Fonte (© AFP)

Lille slaví vítězství nad Bordeaux

Tým Christopha Galtiera postoupil i na úkor pražské Sparty do jarních vyřazovacích bojů Evropské ligy. A po čtrnácti kolech domácí soutěže se minimálně na několik hodin vyšvihl do čela tabulky. Oproti tomu Les Girondins zůstávají po páté prohře v jejím středu.

Všechny tři góly padly na Stade Pierre-Mauroy v rozmezí úvodní pětačtyřicetiminutovky. Ten první v minutě sedmnácté. Jonathan Ikoné našel svého jmenovce Bambu, který si ve vápně kulatý předmět mírně zasekl, aby jej poslal mezi dvěma obránci. Díky spolupráci s pravou tyčí mohli jít domácí do vedení - 1:0.

Ve 30. minutě přišla řada na do té doby v podstatě neškodné hosty. Hatem Ben Arfa centroval z pravé strany od rohového praporku. Balon propadl na zadní tyč, kde měl před sebou Toma Bašić vcelku jednoduchou úlohu - 1:1. Ve 42. minutě se pokoušel Burak Yilmaz svou přihrávkou oslovit Jonathana Davida, který ke škodě LOSC na míč nedosáhl.

Za minutku podklouzl Maxime Poundjé, takže mohl pálit Jonathan Ikoné. Benoît Costil vyrážel na rohový kop, po kterém padl vítězný gól. José Fonte stál de facto na penaltovém puntíku, ovšem svou hlavičkou stejně parádně vymetl šibenici - 2:1. Úvodní dějství tedy přeci jen zvládl favorit o něco lépe.

Po změně stran to nejprve zkoušel nepřesně Ben Arfa a za nějaké čtyři minutky jej na opačném pólu hrací plochy napodobil Yilmaz. Následně se ve stoprocentní šanci ocitnul Jonathan David, jenže vcelku nepochopitelně selhal a nechal vyniknout Costila. Yilmaz potom cílil pouze nad. Do závěrečného hvizdu už byly k vidění pouze dvě zajímavé střely.

Tu první vyprodukoval Hwang Ui-jo, jenže na Mikea Maignana nevyzrál. Krátce po něm střílel Yusuf Yazici a jednička ve službách Les Girondins musela znovu zasahovat. Bordeaux opět nepřesvědčilo, což jistě bude chtít napravit už v rámci vloženého kola, kdy na stadion Matmut Atlantique přijede AS Saint-Étienne. Naopak LOSC zajíždí do Dijonu, a pak o víkendu přivítá doma ve šlágru kola PSG!

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele