18. kolo
06.01.2021 21:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Romain Thomas (© AFP)

Lille nečekaně prohrálo s Angers a na čelo ztrácí tři body

Překvapivý výsledek se zrodil ve středu na stadionu Pierra Mauroye v Lille. Domácí Dogy zaspaly úvod zápasu s Angers a na rychlé dvě branky už nedokázaly zareagovat. Lille ještě v poločase snížilo, ale pak už byly veškeré šance o vyrovnání marné. Dvě branky vstřelil za hosty Romain Thomas.

Porážka Lille se vzhledem k předchozím výsledkům rozhodně nečekala a jelikož Lyon v souběžně hraném utkání zvítězil, osamostatnil se na čele Ligue 1 s tříbodovým náskokem právě na Dogy.

Jak už bylo zmíněno v úvodu, naprosto klíčový byl začátek zápasu. Lille do něho vstoupilo tím nejhorším možným způsobem. Už po šesti minutách obrana domácích špatně odvrátila přízemní centr a Romain Thomas střelou pod břevno zpoza šestnáctky poslal Angers do vedení. Než se stačilo Lille oklepat, inkasovalo i druhý gól. Romain Thomas si při rohovém kopu udělal prostor a hlavou zvýšil na 2:0. To byl pro Lille hodně nepříjemný začátek, který zároveň průběh prvního poločasu ovlivnil.

Všem dnům ale ještě nebyl konec a Lille se podařilo do konce prvního poločasu vstřelit kontaktní gól. Po šťastné přihrávce Bamby se balónu zmocnil Burak Yilmaz, udělal si ve vápně prostor pro křižnou střelu a překonal brankáře Bernardoniho.

Dogy byly zpět v zápase a Angers čekal hodně náročný druhý poločas. Na jeho začátku se domácím podařilo vyrovnat, nicméně radost Buraka Yilmaze byla tentokrát předčasná. Gólová akce sice byla z ofsajdového hlediska v pořádku, ale došlo během ní ke hře rukou a tento prohřešek sudímu neunikl.

Angers se po celý druhý poločas bez problému bránilo a ofenzíva Lille byla překvapivě bezzubá. Až v 78. minutě orazítkoval břevno z volného přímého kopu Burak Yilmaz, ovšem šlo o jedinou výraznější šanci domácích ve druhém poločase. Angers výhru 2:1 uhájilo, zatímco Lille zaznamenalo druhou porážku v ligové sezoně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele