37. kolo
16.05.2021 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Mehdi Zerkane (© AFP)

Bordeaux zvládlo domácí duel s Lens

Matematicky sice ještě záchrana jistá není, nicméně klubu ze stadionu Matmut Atlantique výrazně pomohlo rozlosování posledního kola. Naopak Racing ještě bude mít, co dělat, aby udržel pohárovou příčku před dotírajícím Rennes.

V 5. minutě zahrávali hosté přímý kop, který Costil vyrazil a měl štěstí, že následná střela Seka Fofany skončila díky teči vedle. Po vypršení úvodní dvacetiminutovky dostal Ignatius Ganago míč za obranu a z úhlu se řítil na domácího brankáře, který správně zmenšil střelecký úhel. Velmi důležitý moment se odehrál v minutě jednatřicáté.

Enock Kwateng si zažongloval v soupeřově vápně s míčem, pro což neměl pochopení Jonathan Clauss a pískala se ruka. Hwang Ui-jo čekal, kam se Jean-Louis Leca pohne, jenže ten zůstal stát do poslední chvíle. Nakonec vystihnul i směr, jenže střela korejského protihráče byla příliš prudká. Není pochyb, že Les Girondins tento proměněný pokutový kop výrazně pomohl, tj. kdo ví, jestli by se bez něj utkáním spíše neprotrápili.

Tak jako před týdnem proti Nantes, kde prohráli 0:3. Úvodní dějství už více pozoruhodností nepřineslo. V tom druhém se jako první dostal k zakončení Nicolas de Préville a moc nechybělo, aby se kulatý předmět odrazil od tyče na místo určení. Po hodině hry se vyznamenal Costil proti Fofanovi, nicméně opakované záběry ukázaly, že se patrně jednalo o ofsajd.

Na opačném pólu vyzval Hwang ke skórování de Prévilleho, jenž v pádu mířil sám před bránou hodně nad. Ve dvaasedmdesáté minutě protáhnul střídající Arnaud Kalimuendo brankáře Bordeaux. Týmu Francka Haise rozhodně nešlo upřít snahu, avšak za záda soupeřova gólmana cílili už jenom domácí. V závěru utkání se jim to podařilo hned dvakrát.

Nejprve se s míčem neohroženě rozeběhnul Youssouf Sabaly. Narážečka s Marou ve vápně patrně nebyla úplně chtěná, leč následné zakončení bodlem si našlo cestičku za Lecova záda - 2:0. Hned po rozehrávce šel sám na muže v rukavicích Mehdi Zerkane, jehož přízemní střela levačkou se zastavila až v síti - 3:0.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele