23. kolo
05.02.2020 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Remeš si s Nice rozdělila ve vloženém kole bod

Zřejmě zasloužená remíza. Souboj dvou sousedů v tabulce sliboval vyrovnané měření a papírové předpoklady se v podstatě naplnily. O všem podstatném se rozhodovalo až po změně stran. Nice poslal do vedení Pierre Lees Melou, avšak Remeš zachránil Yunis Abdelhamid. Oba kluby se tak v tabulce nepohnuly ani směrem kupředu, ani se nepropadly dolů.

Remeš byla evidentně povzbuzená o minulý skalp Angers, na jehož půdě utnula svou čtyřzápasovou sérii bez vítězství, a v prvním poločase byla o něco aktivnějším týmem. A to i přesto, že kouč David Guion musel řešit v jeho průběhu hned dvě nepříjemné záležitosti. Kvůli zranění byli nuceni opustit hrací plochu jak Kaj Sierhuis, tak Mathieu Cafaro.

Především pro prvně jmenovaného představoval tenhle zápas hodně smolný příběh. Nizozemský útočník přišel do klubu z Grand Est teprve nedávno z amsterdamského Ajaxu a prožil si debut. Nutno podotknout, že velmi krátký, už ve 13. minutě ho střídal Nathanaël Mbuku. Za Cafara se pak ve 23. minutě zařadil do sestavy náhradník Derek Kutesa.

Právě Cafaro přitom stačil před svým odchodem z placu zařídit první šanci tohoto utkání, to když hezky vypálil ze slušné pozice mezi tři tyče, nicméně brankář Benítez si připsal úspěšný zákrok. Ve 23. minutě mohl změnit bezbrankové skóre taktéž Mbuku, včas ovšem přispěchal s obranným zákrokem stoper Dante, a tak meruna nakonec skončila pouze v zámezí.

I Nice, které vyprodukovalo pouhé dvě střely na bránu v prvním dějství, občas zahrozilo. V 11. minutě se po centru od Leese Meloua objevil na první tyčce Dolberg, nicméně jeho hlavičku vychytal gólman Rajković. Dvě minuty před obrátkou srbský muž v rukavicích zasahoval podruhé, vyskakoval si na něj Lees Melou, Rajković každopádně odolal.

Domácí vstoupili do druhé půle značně naivním dojmem a inkasovali poté, co nechali zcela volného Leese Meloua snad v nejnebezpečnějším prostoru před bránou, tedy na hranici brankového území. Celou gólovou akci založil Claude Maurice, který poslal míč doprava Boudaouiovi, a ten pak svým pasem vyzval svého přesně hlavičkujícího spoluhráče.

Třináct minut před koncem se podařilo Les rouges et blancs srovnat stav. Dopomohla jim k tomu standardní situace, konkrétně rohový kop, jenž rozehrál Chavalerin. A po jeho centru se na bližší tyči trefil kapitán Abdelhamid. Stoper Remeše si tak připsal třetí gól v této sezóně. Sváteční střelec se přitom naposledy gólově prosadil před pár dny v Angers.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, sports.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele