23. kolo
05.02.2020 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslabený Brest stačil s Bordeaux ještě plichtit

Bordeaux sice protáhlo svou sérii ligové neporazitelnosti na tři zápasy v řadě, z Brestu však rozhodně mohlo uzmout víc než jen jeden bod. Od začátku utkání totiž vedlo poté, co se trefil Ui-čo Hwang, a když na řadu přišla červená karta pro Jeana-Charlese Castelletta, čekalo se, že těsné vedení v přesile udrží. Jenže soupeř i tak vyrovnal díky vlastenci Lorise Benita.

Hosté se s bretaňským celkem letos potkali už potřetí, v předchozích dvou případech ho ani jednou neporazili. Tentokráte byli výhře, která by je pravděpodobně posunula do horní poloviny tabulky, hodně blízko, jenže smolná chvíle, ke které došlo deset minut před koncem, jim v úspěchu ve finále zamezila. Domácí naopak za konečnou remízu musejí být rádi.

Situace se totiž pro ně nevyvíjela vůbec dobře a už v 10. minutě inkasovali. Les Girondins rozehráli rohový kop nakrátko, De Préville z pravé strany přetáhl svůj pas až na zadní tyčku, kde Hwang usměrnil míč o tyčku za brankovou čáru. O pár chvil později mohl osamocený Hwang náskok svého týmu pojistit, jenže v tutovce nepřekonal brankáře Larsonneura.

SB29 mělo jedinečnou možnost vyrovnat stav ve 44. minutě. Ludovic Baal adresoval přihrávku do šestnáctky na Cardonu, toho podrazil nedovoleně bránící Pablo, a sudí Delajod nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se chopil Battocchio, nicméně se svým zakončením neuspěl a namířil míč pouze do míst, kde mohl zasáhnout připravený gólman Costil.

Po obrátce znovu zahrozilo Bordeaux, opět se ve velmi dobré příležitosti objevil stále neúnavný Hwang, zradila ho ovšem nepřesná koncovka, a musel tak skousnout, že balónem orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Zacílit za záda Costila hodlal v 57. minutě Mendy, jenž se propracoval k hlavičce z bezprostřední blízkosti, mířil však jenom nad bránu.

V 68. minutě se Brest musel obejít bez jednoho muže v poli. Castelletto v souboji o míč nešetrně přišlápl kotník střídajícího Adliho a od Delajoda obdržel zaslouženě červenou kartu. Tenhle moment hrál pochopitelně do karet hostům. Stačilo jim ve zhruba poslední dvacetiminutovce pouze pohlídat průběžný výsledek. Bohužel pro ně se nezdařilo.

Přitom už v 71. minutě mohl o vítězství Bordeaux rozhodnout Bašič, který po zpracování meruny ihned vypálil svou levačkou ze střední vzdálenosti, avšak Larsonneur stačil svou rukavicí zasunout. Naopak na druhé straně Brest tohle neproměnění šance ztrestal, po centru Autreta a následné hlavičce Duverneho tečoval míč do vlastní sítě nešťastně Benito.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele