11. kolo
26.10.2019 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Štrasburk o branku porazil Nice a vymanil se ze dna tabulky

Štrasburk v uplynulých čtyřech kolech hned třikrát prohrál, a i proto se před tímhle kláním nacházel na samotném dně ligové tabulky. Zabral ale v opravdu pravý čas, skolil před vlastními fanoušky nejtěsnějším možným výsledkem Nice, kterému se mimochodem taktéž v minulých týdnech vůbec nedařilo, a vymanil se tak ze sestupového pásma.

Hosté v úvodních šesti kolech uzmuli slušných dvanáct bodů, drželi kontakt s popředím tabulky, jenže od té doby z možných dvanácti bodů uzmuli získali jeden, a najednou zabředli jen na pozice v dolní polovině tabulky. Ani na jedenáctý pokus se jim nepodařilo udržet čisté konto, a protože žádný gól nevstřelili, po zápasech s Nantes a PSG zase neuspěli.

Domácí do této chvíle získali pouhopouhá dvě vítězství. Především díky druhému nejhoršímu útoku Ligue 1 se jim nevedlo zachovávat si konstantní výsledky. Tentokrát jim však stačil pro skalp svého soupeře jeden jediný přesný zásah, který zařídil v první půli Adrien Thomasson. OGCN pak na tohle inkasování nedokázalo jakýmkoli způsobem zareagovat.

První větší příležitost si vytvořili domácí, a to zásluhou Simakana už ve 2. minutě střetnutí, nicméně jeho šanci mu dokázal vychytat gólman Benítez. Na druhé straně se Les Aiglons snažili prosadit v 18. minutě po rohovém kopu, tvrdě hlavičkoval z hranice brankového území nabíhající si Coly, ovšem svůj první perfektní zákrok vytasil brankář Sels.

Rozhodující moment celého klání přišel na řadu ve 23. minutě. Simakan vyslal jemný oblouček na vzdálenější tyčku, kde našel Mothibu, ten chytře sklepl balón pro Thomassona, jehož velmi dobře viděl, a francouzský záložník pak z blízkosti pohotově zacílil. Mothiba se těsně poté snažil náskok navýšit, jenže ze své pozice neseřídil dobře svoje mířidla.

Nice se daleko hůře dýchalo v 56. minutě. Během šesti minut totiž přemotivovaný Coly inkasoval za dva bezohledné zákroky dvě žluté karty a po následné červené musel předčasně opustit hrací plochu. V oslabení pak Nice zkrátka nezabralo. Asi nejblíže k vyrovnání měl po standardce Dante v 88. minutě, jeho hlavičku však perfektně zlikvidoval Sels.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele