17. kolo
08.12.2019 21:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Marseille si proti Bordeaux pojistila druhé místo

Olympique Marseille dokázal v nedělním šlágru proti Girodins Bordeaux otočit výsledek a na druhém místě tabulky už má šestibodový náskok. Hosté sice vedli zásluhou Adliho, ale po změně stran se utrhla ofenzivní lavina a Jordan Amavi a Morgan Sanson přetáhli skóre na stranu domácích. Konečné slovo měl v nastaveném čase Nemanja Radonjić.

Oba celky se pokoušely od prvních minut útočit, avšak žádnou velkou příležitost si nevypracovaly. Payet při střeleckém pokusu trefil jen protihráče a na druhé straně Maja zakončoval v tísni do připraveného Mandandy. Skóre se poprvé hnulo až po půlhodině hry, kdy se parádní ranou ze střední vzdálenosti prosadil Yacine Adli a Mandanda neměl nárok. Bordeaux vedlo na Stade Vélodrome 1:0 a na tahu byli domácí. Marseille sice hledala cestičku ke Costilově brance, jenomže marně.

Girondins si po poločase hýčkali jednobrankový náskok, moc dobře ale věděli, že je čeká ještě velká dřina. Olympique totiž do druhého poločasu vlétl a hned ve 48. minutě srovnal stav. Na centr z rohového kopu si naskočil Jordan Amavi a Costil byl u tyčky pozdě. Přesně po hodině hry obrana Girondins hrůzostrašně rozehrála a Morgan Sanson si pak mohl jen vybrat místo, kam střelu umístí. Marseille otočila výsledek utkání a dostala zápas pod svojí kontrolu.

Domácí byli i nadále lepší a nebezpečnější. Rongierova střela nadělala Costilovi velké problémy, brankář však situaci zvládl a držel šance hostů nad vodou. Bordeaux si nedokázalo vytvořit závěrečný tlak a v nastaveném čase inkasovalo třetí gól, který definitivně rozhodl. V pokutovém území se zmocnil balónu Nemanja Radonjić a přestože trefil i bránícího Tchouameniho, balón skončil za brankovou čárou. Marseille vyhrála 3:1 a na druhém místě tabulky už má šestibodový náskok.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad book ví , co dělá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele