3. kolo
28.08.2019 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Marseille urvala první výhru, zvládla derby v Nice

Po dvou utrápených kolech Marseille tuhle vzpruhu potřebovala. Zvládla jihofrancouzské derby proti Nice, které naopak po dvou zápasech nasbíralo plný počet bodů, a připsala si konečně své první vítězství. Hosté vedli po půli po trefě Daría Benedetta, nicméně domácí vyrovnali Wylanem Cyprienem, aby o osudu klání rozhodl následně Dimitri Payet.

Už pětkrát v řadě se podařilo OM svého lokálního rivala od Azurového pobřeží skolit a vyšlápl si na něj i napošesté. OGC přitom už počtvrté za sebou proti svému soupeři prohrál jen o gól, pořád jako by mu jednoduše něco chybělo, aby sebral aspoň plichtu. I tak ale nemusí z téhle porážky dělat velkou vědu, drží se totiž v tabulce v top pětce.

Zápas byl mimochodem na krátkou dobu zastaven kvůli nevhodným homofobním transparentům na tribunách. Sudí Turpin nakonec po odmlce nechal ve hře pokračovat, každopádně Nice zřejmě nějaká pokuta od svazu nemine. Těsně předtím se jinak snažil změnit bezgólový stav Cyprien, ovšem jeho pumelice letěla těsně vedle brány.

Na druhé straně naopak v době, kdy už bylo po neplánovaném přerušení, se Les Phocéens ujali vedení. Z hranice šestnáctky z voleje vypálil Benedetto, a protože před svou bránou trochu nešikovně clonil stoper Dante, jenž navíc míč možná i lehce tečoval, zmatený brankář Benítez na tuhle situaci ne úplně dobře viděl a inkasoval ve 31. minutě.

V závěru prvního poločasu mohli hosté dokonce svůj náskok navýšit, nicméně Sansonovu hlavičku po parádním pasu Payeta zlikvidoval před brankovou čárou fantasticky Benítez. Nice chtělo po obrátce samozřejmě s nepříjemným stavem něco udělat, jedovatý pokus vyslal Atal z pravé strany na gólmana Mandandu, ten však balón vyrazil do zámezí.

V poslední půlhodině oba týmy kopaly každý z nich po jedné penaltě. Té první se dočkali Les Aiglons poté, co Amavi srazil ve vápně pronikajícího Ganaga, a z bílého puntíku srovnal Cyprien střelou do šibenice. Pokutový kop pak zahrávala v 73. minutě i Marseille, Pelmard totiž podrazil v šestnáctce Germaina, a exekutor Payet koncovku zvládl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

1:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele