14. kolo
24.11.2018 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Stade Reims - EA Guingamp 2:1

Guingamp zůstane i po čtrnácti kolech na posledním místě, navíc jeho ztráta na nesestupové pozice ještě vzrostla. Naopak spokojena může být Remeš, která se díky výhře 2:1 vyhoupla už na sedmé místo!

Remeš předvedla velmi dobrý výkon a to jak po herní, tak i taktické stránce. Začátek zápasu byl zcela v její režii a už ve třetí minutě se ujala vedení. Xavier Chavalerin se dostal na hranici šestnáctky k odraženému balónu a střelou z první přesně k tyči překonal brankáře Johnssona. Guingamp pak přeci jenom zvýšil obrátky a převzal iniciativu, ovšem do žádné velké příležitosti se nedostal. To koneckonců platilo i o domácí straně, Remeš se do žádného bezhlavého útočení nepouštěla.

První poločas skončil výhrou domácího celku, ale Guingamp měl ještě spoustu času, aby s výsledkem něco udělal. V 57. minutě se mu naskytla zajímavá příležitost, Julan už zakončoval z velké blízkosti, přesto dokázal branku trestuhodně přestřelit. Snaha hostů o vyrovnávací branku přicházela vniveč a v 68. minutě výrazně přiblížil výhru na stranu Remeše Boulaye Diu, který přesnou ranou zpoza vápna zvýšil na 2:0.

Guingampu nezbývalo nic jiného, než co nejrychleji vstřelit kontaktní branku a tím se ještě dostat zpátky do zápasu. A hostům se to skutečně podařilo devět minut před koncem, kdy sudí Hamel odpískal pokutový kop a Marcus Thuram povedenou střelou zadělal na drama. To se však nakonec nekonalo, protože Remeš sehrála závěr zápas skvěle a poslednímu týmu Ligue 1 nic nepovolila.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele