18. kolo
05.02.2019 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

V okleštěné sestavě Marseille setla Bordeaux

Dosud trápící se Marseille zvládla dohrávku kola osmnáctého, skolila Bordeaux nejtěsnějším možným způsobem díky jediné brance Boubacara Kamary a alespoň částečně si spravila chuť po dvou ligových porážkách za sebou. Hosté naopak utrpěli již svou třetí prohru v řadě a zklamání z vypadnutí ze semifinále Ligového poháru nezažehnali.

Les Phocéens jsou aktuálně v kontaktu s příčkami zaručující příští sezónu evropské poháry, vesele hvízdat si však rozhodně nemohou. Pořád totiž není jejich předváděný fotbal ani výsledné rezultáty to pravé ořechové. Každopádně se jim podařilo odskočit díky tomuto vítězství svému soupeři na rozdíl šesti bodů. Tomu se naopak pohárové pozice vzdalují.

Dimitri Payet, Florian Thauvin ani Mario Balotelli nebyli domácímu stratégovi Rudimu Garciovi k dispozici, takže zvolená sestava nesla mnoho improvizovaných prvků, především pak v ofenzívě. Utkání proti Bordeaux sice bylo sehráno před prázdnými tribunami, i tak se však domácí dokázali správně nabudit a Les Girondins hlavně v první půli slušně zatápěli.

První poločas jednoznačně ovládl Olympique, hlavně pak v přesile si s pravidelností tvořil gólové šance. V 7. minutě došlo na první výraznější moment, to když Germain vyslal svou kolmicí Ocampose, jenže ten z blízkosti na gólmana Costila nevyzrál. Jinak byly podobné typy akcí spíše světlou výjimkou. Na řadu následně přišlo vyloučení.

Ve 25. minutě Kalu ve skluzu nevybíravě sestřelil Ocampose a sudí Brisard udělil rodákovi z Nigérie červenou kartu. Tuhle přesilovku dokázal OM využít těsně před změnou stran. Ve 42. minutě Sarr rozehrál rohový kop centrem na bližší tyčku, Germain hlavou prodloužil míč ještě ke druhé tyčce, a od těchto míst se Kamara z vyložené pozice nezmýlil.

Hosté nenašli síly na nějaký zvrat v tomhle střetnutí. V útoku si nevedli ani náhodou dle svých představ, zahrozili možná jen z jedné jediné šance, to když po přetaženém kopu z rohu od Plašila sklepl Briand balón pro Kamana, jeho tečovaná střela však skončila na břevně. V závěru ještě pálil de Préville, brankář Mandanda si však v klidu poradil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele