18. kolo
16.12.2018 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Duel mezi Nice a ASSE vítěze nepoznal

Hosté se po změně stran sice ujali vedení, nicméně v závěrečné desetiminutovce zajistil proměněným pokutovým kopem remízu Wylan Cyprien. Žádný z celků si tedy po vzájemném klání ani nepolepší, ani nepohorší.

Utkání se mělo původně hrát už v pátek, ale nakonec bylo z bezpečnostních důvodů na žádost vedení města Nice přesunuto na neděli. Mario Balotelli se po tréninkovém incidentu neobjevil ani na lavičce. To mohla být dobrá zpráva pro ASSE, které čeká na první venkovní vítězství od září. Na první šanci čekali diváci a divačky v Allianz Riviéře pětatřicet minut.

Pak se osmělil Youcef Attal a za Stéphanem Ruffierem zvonilo břevno. Opatrná první půle více vzruchu nepřinesla. Ta druhá začala o poznání lépe pro Les Verts. Robert Berić sice ještě proti Walteru Benítezovi neuspěl, ale z časomíry uběhlo teprve devět minut, když zpoza vápna střílel Ole Selnaes. Míč se od tyče odrazil k Loïsi Dionymu, který trefil přesně na vzdálenější tyč, přestože byl z úhlu - 0:1.

Za čtyři minuty přibyly Patricku Vieirovi další vrásky na čele, protože Christophe Hérelle podrazil na hranici šestnáctky jakožto poslední instance Beriće. Rozhodčí Leonard nekompromisně trestal druhou žlutou kartou. Ještě štěstí pro domácí, že Gassetův tým z nařízené standardní situace nic nevytěžil. Nutno dodat, že paní Štěstěna Orlům brzy ukázala svou vlídnější tvář.

Už v 62. minutě totiž Yannis Salibur prošlápnul kotník Wylanu Cyprienovi a rovněž po druhé žluté se pakoval ze hřiště. Faulovaný hráč naštěstí dohrál a zachránil svému týmu remízu. Kévin Monnet-Paquet lehce zavadil o nohu pronikajícího Allana Saint-Maximina, takže Nice dostalo příležitost zahrávat penaltu.

Cyprien mířil po své pravé ruce, zatímco Ruffier skočil také po své pravačce - 1:1. Další příležitosti už k vidění nebyly. Remíza tedy asi spravedlivá. Les Aiglons sice inkasovali poprvé po téměř jedenácti hodinách, ale pořád jde o třetí nejlepší defenzivu v Ligue 1. Posledním letošním soupeřem bude Racing Strasbourg. ASSE přivítá doma Dijon.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele