38. kolo
24.05.2019 21:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Monako padlo v Nice, ale do baráže nemusí

Monako podtrhlo nepovedenou sezonu porážkou na hřišti velkého rivala z Nice a sezonu zakončilo na sedmnáctém místě, čímž se těsně vyhnulo baráži. Derby o Azurové pobřeží rozhodly individuální chyby Knížat. Nejprve si v prvním poločase vstřelil vlastní gól Benoit Badiashile a ve druhém poločase potrestal faul v šestnáctce pokutovým kopem Mickael Le Bihan.

Knížecí klub ještě neměl vyhráno a k definitivní jistotě potřeboval na půdě Nice bodovat, v opačném případě se ještě mohl strachovat, byť pravděpodobnost, že se sejdou všechny faktory, včetně velkých gólových rozdílů, byla málo pravděpodobná.

Svěřenci Leonarda Jardima chtěli v "Côte d'Azur Derby" uspět a alespoň trochu vykompenzovat fanouškům velké zklamání z bídné sezony. O totéž usiloval i tým Patricka Vieiry, který měl navíc výhodu domácího prostředí.

V 11. minutě si vytvořili první gólovou příležitost hosté a po centru Golovina hlavičkoval k překvapení všech Fábregas a to rovnou do břevna Benítezovy branky. O pár minut později se na domácí branku valila další ofenzivní smršť a Fábregas po Falcaově přihrávce vyprášil Benítezovy rukavice, krátce na to Sidibé mířil těsně vedle. Ve 32. minutě pak do třetice neuspěl Fábregas, jemuž tentokrát naservíroval šajtlí přihrávku Martins. Monako se svými možnostmi neuspělo a pak si smolně vstřelilo vlastní gól. Attalův centr na malé vápno si usměrnil do vlastní sítě obránce Badiashile. Inkasovaná branka vyhodila Knížata z tempa a zbytek poločasu, stejně jako úvod druhého dějství, patřil Orlům.

Monako se oklepalo v 56. minutě, ale velkou smůlu potvrdil Césc Fábregas, který neuspěl ani ve své čtvrté gólovce a znovu se o to přičinil skvělým zákrokem Benítez. Krátce po uplynutí hodiny hracího času se Nice podařilo vstřelit druhý gól. Nejprve málem napodobil Badiashileho Kamil Glik a jen o chvíli později fauloval Sidibé Saint-Maximina a sudí se rozhodl odpískat pokutový kop. Mickael Le Bihan si s ním poradil a Les Aiglons vedli v derby už 2:0.

A s hostujícím týmem mohlo být ještě hůř, kdyby Saint-Maximin nedonutil k zákroku Diega Benaglia. Nice si dvoubrankové vedení v poklidu hlídalo a směrem dopředu se už nehnalo ani Monako, které znalo souběžné výsledky a dobře vědělo, že i porážka ho v Ligue 1 udrží. OGC Nice nakonec zakončilo sezonu na sedmém místě, zatímco Monaku patří o deset pater nižší umístění.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele