17. kolo
09.12.2018 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - Stade Reims 1:1

Lille se dlouho nemohlo vyrovnat s obranou Reims a před vlastními fanoušky prohrávalo. V páté minutě nastavení ho ale spasila obvyklá hvězda Nicolas Pépé, který proměnil nařízený pokutový kop.

Lille bylo jasným favoritem utkání a toužilo udržet své postavení v tabulce. Od prvních momentů bylo také aktivnějším týmem a Reims jen těžko hledalo cestu k pokutovému území, které hlídal brankář Mike Maignan. Oba týmy hrály hodně tvrdě a hned v prvních dvaceti minutách jsme byli svědky několika zákroků hodně za hranou, které musel sudí Willy Delajod řešit.

Reims, ačkoli bylo outsiderem, si dokázalo několikrát vypracovat solidní tlak, na který Lille jen těžko odpovídalo. Domácí fanoušci se deset minut před koncem první půle dožadovali odpískání faulu, ale sudí jejich přání nevyslyšel. Naopak nechal ve hře pokračovat a z protiútoku pálil Aly Ndom hodně vysoko nad bránu.

V nastaveném čase prvního poločasu se k balonu dostal Hyun-Jun Suk, který pálil. Jeho akci ale zastavil zdvižený praporek pomezního arbitra. A tak se Lille mohlo vydat do protiútoku. Ten táhl záložník Xeka, který si udělal prostor a dokonce napálil tyč za zády brankáře Mendyho! Ofenzivní záložník Lille krátce po změně stran našel Mehmeta Çelika, jehož štiplavý pokus brankář Mendy vyrážel jen s vypětím sil.

Postupem času se k míči stále častěji dostával portugalský stoper Lille José Fonte, který musel i díky svým parametrům hasit jeden nebezpečný centr za druhým. Domácí sice stále častěji útočili a vytvářeli si územní převahu nad svým sokem, ale kupodivu to byli právě hráči Reims, kdo se dostal do vedení. V 66. minutě totiž Romao přetlačil u brankové čáry Dabilu, který nahrával před bránu. Tam se zjevil střídající Rémi Oudin, který se i přes dva své strážce dokázal prosadit - 1:0.

To byl pro Lille šok, se kterým se dlouho neumělo vyrovnat. Patnáct minut před koncem utkání se do šance po nahrávce od Ikoného dostal střídající útočník Jonathan Bamba, jenž však minul prázdnou bránu! S ubývajícím časem bylo Lille stále více nervózní. Přesto se nevzdalo a v 5. minutě nastavení střídající Métanire ve vápně fauloval Tourého. Nařízenou penaltou Nicolas Pépé nepohrdl a srovnal - 1:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip: 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele