6. kolo
22.09.2018 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - FC Nantes 2:1

Lille potvrdilo velmi dobrý vstup do nové sezóny, v rámci šestého kola si před vlastními fanoušky poradilo s Nantes a alespoň do nedělního večera se dostalo na druhé místo tabulky. Už počtvrté v řadě tak hosté na půdě tohoto protivníka nedokázali ani remizovat. Domácí za celý minulý ročník získali pouhých 38 bodů, v tom letošním už mají na svém kontě třináct.

V nynějších chvílích můžeme pozorovat naprostý kontrast toho, co LOSC prožíval ještě před pár měsíci, oproti týdnům aktuálním. A že je tým v opravdu velké pohodě, prokazoval už od úvodních minut. V první větší příležitosti se objevil Pépé, oslavovaný muž několika posledních dnů, jenž naposledy zaznamenal hattrick na půdě Amiens, v 7. minutě ho ale vychytal gólman Tatarusanu.

O tři minuty později se celek ze severu Francie již dočkal vedení. Thiago Mendes rozehrál rohový kop krouceným centrem do šestnáctky, kde zkušený stoper José Fonte, mistr Evropy z roku 2016, předskočil v souboji špatně bránícího Kwatenga a obloučkem překonal Tatarusanua. Kanárci si nicméně vytvořili prakticky hned na to šanci, jak mohli srovnat.

V 17. minutě Sala parádně uvolnil Rongiera, který se objevil za spící obranou, ocitl se sám před brankářem Maignanem, ten ovšem jeho pokus výtečně zastavil. Následně si další možnost vytvořily Dogy, a to zásluhou Ruie Fonteho, mladšího bratra autora první branky utkání, ve 36. minutě si však s nepříjemnou situací pro hosty poradil pozorný Tatarusanu.

Tatarusanu byl v pořádném zápřahu i čtyři minuty před obrátkou, to když Bamba přihrál do vápna Pépému, avšak svým parádním zákrokem podržel svoje mužstvo, na druhé straně v závěru půle zahrozil Rongier, tentokráte ale poslal míč jen nad břevno. V 65. minutě se snažil na nepříznivý stav odpovědět rovněž jeho spoluhráč Sala, v jakési pološanci však neuspěl.

Lille naopak navýšilo své vedení o tři minuty později. José Fonte sklepl hlavou balón pro Ikoného a ten nádhernou střelu usměrnil přesně ke vzdálenější tyčce. Definitivně mohlo být rozhodnuto v 73. minutě, jenže střídající Luiz Araujo trefil pouze brankovou konstrukci. Nantes stačilo ve zbývajícím čase už jen snížit, Coulibaly totiž zužitkoval tečovanou přihrávku od Boschiliy.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele