37. kolo
18.05.2019 21:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Lille po dalším skvělém výkonu potvrdilo druhou příčku

Svěřenci Christopha Galtier zvládli tuto sezonu na výbornou. Pod výhru nad Angers se dvěma trefami podepsal také Nicolas Pépé. SCO prohra nemusí zase tolik mrzet, protože setrvání v Ligue 1 má stejně už delší dobu zajištěné.

Na Stade Pierre-Mauroy domácí hned třikrát dokázali nastřílet soupeři pět branek. S nepopulárním "bůrem" odtud odjížděl také Nîmes Olympique a hlavně PSG. Proti Angers se příděl začal rodit už ve 2. minutě. Jonathan Bamba posunul do vápna na svého jmenovce Ikoného a ten pravačkou na bližší (pravou) tyč překonal Ludovica Butelleho - 1:0. Nicolas Pépé ve své první šanci ještě napálil břevno, avšak dočkal se už při té druhé ve 14. minutě.

Po přihrávce Jonathana Ikoného si seběhnul do středu hřiště a přesnou ranou k tyči z nějakých dvaceti metrů zvýšil vedení na 2:0. Už první poločas tedy vyšel lépe pro LOSC. V tom druhém se čekalo na další gól až do 69. minuty. Mehmet Celik centroval před bránu a Jonathan Bamba se prosadil hlavou - 3:0.

Následně fauloval Rayan Aït Nouri ve vlastním vápně Celika a hostující fotbalista měl kliku, že tenhle jeho šlapák byl oceněn pouze žlutou kartou. Nařízené penalty se ujal Nicolas Pépé a proměnil ji s naprostým přehledem - 4:0. Pro třiadvacetiletého reprezentanta Pobřeží to byl dvaadvacátý zásah v ročníku a nedá se předpokládat, že by ho Lille v létě udrželo.

Po čtvrtém gólu odešel ze hřiště Jonathan Ikoné a místo něj přišel Luiz Araujo. Dvaadvacetiletý Brazilec dal minutu před koncem řádné hrací doby výsledku jeho finální podobu, když šajtlí levé nohy podstřelil Ludovica Butelleho - 5:0. Lille tedy může hrát proti Rennes v absolutní pohodě. Angers doma přivítá ASSE, které už má čtvrtou pozici také jistou.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele