37. kolo
18.05.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Plašilovo loučení mělo hořkou pachuť. Bordeaux padlo s Remeší

Bordeaux sice proti Remeši nebodovalo a utrpělo již svou šestou porážku v řadě, i tak se však vlivem výpadků ostatních jeho soupeřů v boji o záchranu definitivně udrželo v nejvyšší soutěži. Ne, že by mu vyloženě teklo do bot už před tímto zápasem, pořád ale nemělo stoprocentní jistotu. O osudu střetnutí rozhodl jediný gól Sok Hjon-čuna.

Tenhle duel byl z pohledu českého fanouška zajímavý kvůli bývalému dlouholetému reprezentantovi Jaroslavu Plašilovi, jemuž po této sezóně končí u Les Girondins smlouva, a před bordeauxskými fanoušky se představil naposledy v kariéře. Strávil přitom v klubu téměř deset let. Rozlučka s domácími příznivci však nedopadla dle očekávání.

Sotva se totiž oba týmy dostávaly do fotbalového varu, už FCGdB inkasoval, přičemž na obdrženou branku již nestačil odpovědět. Cafaro z pravé strany pokutového území adresoval prudkou přihrávku do skrumáže, stoper Koundé míč protečoval nešťastně pro protihráče Soka, a ten z blízkosti snadno zaskóroval do odkryté brány.

Už několik kol po sobě se Bordeaux na hrací ploše spíše trápí. A změnit to chtěl bezpochyby i samotný kapitán Plašil, po jehož rychle rozehrané standardce se propracoval k zakončení Bašič, jeho střela z voleje však skončila v náruči gólmana Mendyho. Ve 31. minutě Bašič vypálil ještě jednou, s jeho přízemním pokusem si však Mendy zase poradil.

Asi nejblíže vyrovnání byl v prvním poločase Kamano, jenž nasměroval balón tvrdě, zároveň však i technicky, směrem na branku, a protože Mendy situaci malinko podcenil, skončila střela, k jeho štěstí, na břevně. Ve 37. minutě mohl na druhé straně naopak změnit skóre stále aktivní Cafaro, avšak brankář Costil proti němu vytasil účinný zákrok svou rukavicí.

Domácí se po obrátce snažili najít cestu za přesným zásahem, ovšem marně. Střídající Benrahou v 50. minutě vystřelil z přímého kopu velmi nebezpečně, nicméně Mendy vyrazil merunu do zámezí. V 73. minutě hlavičkoval Poundjé, ani on však na Mendyho nevyzrál. A v nastavení pak Poundjého zoufalý pokus neměl také šanci na úspěch.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele