30. kolo
31.03.2019 17:00 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Lille v zajímavém zápase přehrálo Nantes

Všechno podstatné se událo během čtrnácti minut. V tomto rozmezí padlo ve druhém poločase všech pět branek. Domácí sice v rychlém sledu vstřelili dvě branky, nicméně hosté zvládli za šest minutek odpovědět třemi.

Úvodní dějství bylo spíše opatrnější a za zmínku proto stála akorát situace, která se odehrála přesně po půl hodině hry. Jonathan Bamba stáhnul ve vlastním vápně Diega Carlose, ale rozhodčí Willy Dejalod po poradě s asistentem u videa pokutový kop odvolal. Více pozoruhodného se na Stade de la Beaujoire opravdu neudálo.

V 52. minutě došlo ke kontaktu Zekiho Celika s Abdoulayem Tourém a sudí po opětovné konzultaci ukázal na penaltový puntík. Valentin Eysseric volil naprostou jistotu - ránu pod břevno do středu brány - 1:0. Prakticky ihned po rozehrávce bylo na tribunách ještě veseleji, protože Les Canaris sehráli jednoduchou, ale účinnou akci.

Youssouf Koné v klíčovém okamžiku neodhadnul let balonu, čímž uvolnil prostor pro Fábia. Osmadvacetiletý obránce v poklidu doběhnul po pravém křídle až k šestnáctce, aby nacentroval na hlavu Kalify Coulibalyho, jehož koníček z bezprostřední blízkosti se ukázal pro Mikea Maignana býti nechytatelným - 2:0.

V ten moment měli velikou radost i příznivci Olympique Lyon. Brzičko však mělo být všechno jinak. Po druhé brance přišel na hřiště Rafael Leão. A čtyři minutky poté na něj prodloužil centr Adama Soumaoro. Zanedlouho dvacetiletý Portugalec se ocitnul sám před Dupém a po výborném zpracování z první zakončil - 2:1.

Po rozehrávce se Lille opět hnalo dopředu, což vyústilo ve Fábiův faul na Pépého. Sám faulovaný se postavil k exekuci a s velkým přehledem zaznamenal svůj osmnáctý gól v sezoně, přičemž hned osmkrát cílil do černého ze značky pokutového kopu - 2:2. A za šedesát sekund se Christophe Galtier znovu na lavičce radoval.

Nicolas Pallois využil ležérního bránění Kanárků, doběhnul až do vápna a po zemi přihrál na zadní tyč, kde měl Jonathan Bamba už naprosto jednoduchou úlohu - 2:3. V 82. minutě neměl Celik pochopení pro Eysserikovo počínání a stáhnul ho k zemi. K penaltě se postavil sám faulovaný, jenomže mířil nad břevno. Odmítl tedy remízu a prohloubil klubovou krizi. Třeba se ji podaří ukončit v duelu s Toulouse. Druhé Lille má na druhé příčce čtyřbodový náskok a těší se na Remeš.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele