17. kolo
08.12.2018 20:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Zápas Guingampu s Amiens dopadl lépe pro hosty

Ti se tak - i vzhledem k odloženým utkáním sedmnáctého kola - dostali prozatimně mimo sestupové pásmo. Naopak bretaňský klub zabředává do stále větších potíží.

Už teď ztrácí na první nesestupovou příčku osm bodů. Ale třeba s podceňovaným týmem dokáže Jocelyn Gourvennec opět zázraky. První větší příležitost patřila na Stade du Roudourou v závěru úvodní dvacetiminutovky Marcusi Thuramovi, jehož hlavička však mířila mimo svatyni, kterou bránil Régis Gurtner.

Rozhodně není bez zajímavosti, přičemž je to trochu smutný fakt, že pouze ty tři střely, které skončily gólem, mířily mezi tři tyče. Na tu první se přitom čekalo až do 63. minuty. Juan Otero našel naprosto přesně nabíhajícího Eddyho Gnahorého, jenž z vnitřku pokutového území s přehledem zakončil za záda Karl-Johana Johnssona, který tedy dostal od kouče důvěru, přestože jeho chyba ze závěru stála jeho tým bod proti Dijonu - 0:1.

Už v 70. minutě bylo ale srovnáno. Thuram posunul na Étienna Didota, jenž napřáhnul zpoza šestnáctky a mohl děkovat Princi Gouanovi, že jeho střelu výrazně ztečoval mimo dosah brankářových rukavic - 1:1. V jednaosmdesáté minutě došlo k další teči, nicméně Mathieu Bodmer tolik štěstí neměl.

Na druhou stranu se poblíž zrovna v ideálním prostoru vyskytoval John Mendoza a hlavičkou do odkryté "klece" zařídil svému zaměstnavateli páté letošní vítězství - 1:2. V samotném závěru ještě Thuram před zraky svého otce Liliana, který byl přítomen na tribuně, vysokou nohou zboural Gouana a bez předchozího napomenutí vyfasoval červenou kartu. Amiens už na případnou další trefu neměli čas a k duelu s Angers můžou hledět s o něco větším optimismem. Zato na Guingamp čeká znovuzrozené Stade Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele