37. kolo
18.05.2019 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Les Verts porazili Nice a o čtvrtou příčku už je nikdo nepřipraví

Ze Stade Geoffroy-Guichard odvezli hosté v letošní sezoně body pouze šestkrát. Výhra ASSE proti Nice byla vcelku jednoznačná a tým vedený Jean-Louisem Gassetem po zásluze vybojoval Evropskou ligu.

V dresu ASSE chyběli Rémy Cabella a Wahbi Khazri, nicméně všechno podstatné tentokrát obstarali Robert Berić s Romainem Hamoumou. V defenzivě si zase odbyl debut po zranění Pierre-Yvese Polomata teprve osmnáctiletý záložník Wesley Fofana. První šanci si připsal Pierre Lees Melou. Stéphane Ruffier byl ovšem pozorný.

Danilo Barbosa pak hlavičkou orazítkoval břevno a Ignatius Ganago dorážel stejnou částí těla nad. Teprve po pětadvaceti minutách hry rozehrál Yannis Salibur standardní situaci. Balon nakonec propadnul na zadní tyč, kde měl Berić ještě prostor pro zpracování a Walter Benítez byl zcela bez možnosti zasáhnout - 1:0.

Krátce před pauzou pobídnul Hamouma kolegu Arnauda Nordina, který mířil jenom do tyče. Z druhé půle uběhlo už dvacet minut, když ASSE svoje vedení zdvojnásobilo. A znovu v tom měli prsty Hamouma S Berićem. První jmenovaný nasměroval svůj pas z pravé strany rovnou mezi dva obránce, kde číhal a neomylně skóroval jeho slovinský spoluhráč - 2:0.

V minutě jednaosmdesáté byl za svou aktivitu oceněn sám Romain Hamouma. Nordin na něj posunul balon, který dvaatřicetiletý záložník z nějakých dvacet metrů poslal z voleje neomylně za záda brankáře Beníteze - 3:0. Saint-Étienne zajíždí v závěrečném kole k bezstarostnému mači na Stade Raymond Kopa do Angers. Nice hraje s Monakem, přičemž v tabulce může skončit maximálně sedmé.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele