38. kolo
24.05.2019 21:05 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Guingamp se s Ligue 1 rozloučil porážkou

Pro bretaňský celek byla jednadvacátou a sezonu tedy zakončil na sedmadvaceti bodech. Amiens oproti tomu neponechalo nic náhodě a na to, že Jednorožcům hrozil sestup, z toho nakonec je vlastně pěkné patnácté místo.

Obě strany začaly vcelku opatrně, takže určitě pomohla přesná trefa Sehrou Guirassyho ze 14. minuty. Útočník, který hostoval z Kolína nad Rýnem, dorážel zblízka poté, co pěknou akci z vlastní poloviny hřiště, do které se zapojila hned šestice borců v domácím dresu, zakončil střelou Juan Ferney Otero. Gólman pouze vyrážel k připravenému protihráči - 1:0.

Marc-Auréle Caillard musel během úvodního dějství čelit ještě několikrát nebezpečným výpadům, ale náskok Pélissierův celek potvrdil až po změně stran. Ve druhé minutě závěrečné pětačtyřicetiminutovky Guirassy sebral balon na vlastní polovině, přičemž proti sobě měl pouze dva hráče v červených dresech hostujícího týmu.

Nějakých třicet metrů od brány posunul míč po své levé ruce sprintujícímu Samanu Ghoddosovi, který překonal muže v rukavicích nepříliš povedenou přízemní střelou levačkou na bližší tyč - 2:0. V 66. minutě rozehrával Pedro Rebocho z pravé strany přímý kop. Régis Gurtner vyběhnul z čáry, což neměl dělat, protože u balonu byl dříve Alexandre Mendy a jeho hlavička byla neomylná - 2:1.

Marcus Coco stihnul ještě napálil břevno, takže remízy se hosté nedočkali. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jestli se Guingamp dokáže vrátit už po jediném roce v Ligue 2. Amiens uhrálo osmatřicet bodů, což by ovšem kupříkladu v sezoně 2015/2016 znamenalo sestup. Na Stade de la Licorne tedy rozhodně také mají, o čem přemýšlet.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele