14. kolo
25.11.2017 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SM Caen - Girondins Bordeaux 1:0

Caen zvládlo důležitý zápas proti Bordeaux a v tabulce se vyhouplo už na šestou příčku. Zato Les Girondins spadli do její spodní poloviny.

Cesta za vítězstvím nebyla jednoduchá. Nejprve se musel se dvěma skvělými zákroky vytasit Rémy Vercoutre. Nejprve kopačkou vyrazil balon po střele Malcolma. A následně zneškodnil Jovanovićovu razantní hlavičku. Rozhodující moment utkání se zrodil ve 23. minutě a stál za to nejen proto, že zajistil domácím tři body.

Ronny Rodelin dostal před šestnáctkou balon, načež jej z první naslepo centroval na zadní (levou) tyč, kde si pohlídal ofsajdovou hranu a následně nejvýše vyskočil Ivan Santini. Youssouf Sabaly celou situaci patrně podcenil - 1:0. Do konce první pětačtyřicetiminutovky měl Garandeho tým ještě jednu dobrou příležitost.

Adama M’Bengue však z nějakých dvaceti metrů napálil svou pumelici pouze do břevna Costilovy brány. Dvě minuty po startu druhého dějství duněla branková konstrukce pro změnu za Vercoutrem. Trochu více štěstíčka chybělo Francoisovi Kamanovi. Caen mělo nadále převahu a pokusům Christiana Koukakoua a Juliena Féreta zase tolik nescházelo.

V samotném závěru bylo ještě třeba přečkat jednu infarktovou situaci. Už už to vypadalo, že Alexandre Mendy zajistil svému celku alespoň bod. Jenže gól nemohl platit pro ofsajd. Bordeaux tedy prodloužilo nelichotivou sérii bez výhry na sedm zápasů. V týdnu se střetne s ASSE, kdežto šesté Caen míří do Strasbourgu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele