25. kolo
11.02.2018 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Racing Strasbourg - ES Troyes 2:1

Racing Strasbourg vyzrál díky dvěma slepeným gólům na Troyes. Pořád však nemá nic jistého. Pro předposlední ESTAC to pochopilteně platí dvojnásob.

Oba celky hrály v týdnu pohárový zápas v rámci Coupe de France. Svěřenci Jean-Louise Garcii se už v úterý představili na hřišti Racingu Lens, takže měli o den více času na regeneraci, což bylo během úvodního dějství znát. Saïf-Edinne Khaoui ve 22. minutě našel Rémiho Waltera, jenž jako první prověřil pozornost Alexandreho Oukidji.

Hosté hráli více s balonem, leč další pozoruhodnou střelu mezi tři tyče vyslal až nedlouho před odchodem do šaten Christophe Hérelle. Protože brankář Strasbourgu tento pokus nezkrotil, vrátil se míč zpět do hřiště. Bohužel pro domácí se nekonala žádná dorážka, jelikož Adama Niane a Samuel Grandsir si vzájemně překáželi.

O poločasové pauze zřejmě Thierry Laurey hráčům pořádně promluvil do duše, neboť po změně stran to byla jiná písnička. Tým, který v týdnu vyřadil Grenoble, se do první větší šance dostal hned na samotném počátku druhé půle. Anthony Gonҫalves se však jestě neprosadil. A na druhé straně ztroskotal na gólmanovi Charles Traoré.

Po hodině hry před čerstvě vystřídavším Jérémym Blayacem zachraňoval právě Traoré, nicméně další šance už přinesla změnu skóre. Jean-Eudes Aholou až překvapivě snadno prošel na hranici šestnáctky, odkud nedal Erwinu Zelaznymu šanci zasáhnout - 1:0. Jérémy Blayac se prosadil o čtyři minuty později prakticky z totožného místa, akorát mířil po zemi do levého dolního rohu - 2:0.

V závěrečné desetiminutovce to nejprve zkoušel Khaoui, avšak Troyes se dočkali až v nastaveném čase. Charles Traoré z levé strany centroval přímo před bránu, kde se pravačkou z první prosadil Adama Niane. Více toho ovšem hosté nestihli, a tak musejí doufat, že se osmé výhry dočkají za týden v důležitém duelu proti posledním Metám. Strasbourg cestuje do Paříže.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele